LIFE-IP BIODIVERSEA on Suomen suurin Itämeren suojeluun keskittyvä yhteistyöhanke. Vuonna 2021 käynnistynyt hanke kestää kahdeksan vuotta, ja sen kokonaisbudjetti on lähes 20 miljoonaa euroa. 60 prosenttia rahoituksesta tulee EU:n LIFE-ohjelmasta.
EU:n LIFE-ohjelmasta tukea saavan LIFE Revives -hankkeen yleisenä tavoitteena on elvyttää Suomen, Ruotsin ja Viron raakkukannat kohti suotuisaa suojelutasoa. Hankkeen aikana kunnostetaan yhteensä noin 117 kilometriä jokielinympäristöjä lohikaloille ja raakuille sopivaksi.
Canemure (Mot koldioxidneutrala kommuner och landskap) är ett EU-projekt för genomförande av Finlands energi- och klimatstrategi och klimatpolitiska plan på medellång sikt.
VieKas LIFE -hankkeen avulla torjutaan haitallisia vieraslajeja ja tarjotaan lajien leviämisen kannalta olennaisille kohderyhmille suunnattua viestintää ja koulutusta.
GIDPROvis-hankkeen kehittämillä innovaatioilla voitaisiin nopeasti havaita ja tunnistaa ympärillämme leijuvia kemikaaleja.
Inom ramen för projektet TYRSKY strävar man efter att sammanföra arbetsgivare med arbetstagare genom att skapa partnerskap mellan yrkesskolor och näringslivet.
Luonto-Saimaa-hankkeen myötä Savonlinnan seudun luontoreittien saavutettavuutta ja löydettävyyttä sekä matkailukohteiden viihtyvyyttä on parannettu. Paikallisten matkailualan yritysten menestymisen edellytyksiä on myös tuettu monipuolisesti esimerkiksi koulutuksilla.
Coldab-hankkeessa kehitetty menetelmä tukee sähköautojen laajempaa käyttöönottoa.
Euroopan sosiaalirahaston tukeman DAIKA-hankkeen tavoitteena on luoda Kajaanin ammattikorkeakouluun uusi tutkintoon johtava Datasta tekoälyyn -insinöörikoulutus, joka vastaa Kainuun yrityksien sekä digitalisoituvan maailman työvoimatarpeisiin.
Polkujuoksua, maastopyöräilyä ja patikointia varten suunnitellut Karelianpolut sijaitsevat Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven alueella. Reitit ovat erittäin suosittuja myös koiranulkoiluttajien, marjastajien ja sienestäjien keskuudessa.
I projektet CitiCAP utforskades olika sätt att främja utsläppssnål och hållbarare rörlighet.
Kuopion seudun viisaan liikkumisen toimintamallin laatiminen (A71882) ja Kuopion seudun viisaan liikkumisen investointihanke (A71883) -hankkeita (VILKKU) ovat seuranneet Kuopion älykkään liikenneinfran selvitystyö- ja investointihankkeet (KÄLLI, A75735 ja A75737).