Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Finland
Slava Ukraini

Ett år av ukrainskt motstånd

EU:s solidaritet med Ukraina

EU och våra internationella partner står eniga i fördömandet av Putins invasion av Ukraina. Vi ska hjälpa dem som söker skydd hos oss och vi ska stödja dem som vill hitta en säker väg hem. EU kommer att fortsätta att erbjuda kraftfullt politiskt, ekonomiskt och humanitärt stöd till Ukraina och...

Återhämtningsplanen för EU

EU:s långtidsbudget och det tillfälliga återhämtningsinstrumentet NextGenerationEU är det största stimulanspaket som någonsin finansierats i Europa. Totalt ska 2,018 biljoner euro i löpande priser bidra till att återuppbygga EU efter covid-19. Det kommer att ge ett grönare, mer digitalt och...

EU:s insatser mot energikrisen

Rysslands omotiverade militära angrepp på Ukraina och användning av gasleveranser som ett vapen har lett till en energikris utan motstycke för EU. Energipriserna har stigit kraftigt och lett till hårda tider för invånarna. EU vidtar kraftfulla åtgärder för att lösa problemen.

Nyheter

Söker du information?

EU-kontaktpunkter nära dig

Aktuellt

Sveriges EU-ordförandeskap

Sveriges EU-ordförandeskap 1.1–30.6.2023. Mer information om EU-ordförandeskapets program och prioriteringar.

Elev- och lärarhörnan

Webbplatsen Elev- och lärarhörnan som sammanställts av kommissionen erbjuder lärare EU-relaterat undervisningsmaterial för alla åldersgrupper. Webbplatsen ger också information om möjligheterna att nätverka och samarbeta med skolor och lärare i andra EU-länder.

I fokus

Att arbeta för EU:s institutioner

Vid EU:s institutioner arbetar drygt 40 000 personer från de 27 medlemsländerna. Epso (Europeiska rekryteringsbyrån) anordnar allmänna uttagningsprov för att välja ut lämpliga sökande för fasta och tillfälliga tjänster.

Tyck till!

Var med och påverka Europas framtid! Via den digitala plattformen för konferensen om Europas framtid kan du delta i diskussioner och anordna egna eller delta i andras evenemang.