Gå direkt till innehållet
Representationen i Finland
von der Leyen Commission
Berättelsen om von der Leyen-kommissionen
EU:n ja Ukrainan liput
EU och våra internationella partner står eniga i fördömandet av Putins invasion av Ukraina. Vi ska hjälpa dem som söker skydd hos oss och vi ska stödja dem som vill hitta en säker väg hem. EU kommer att fortsätta att erbjuda kraftfullt politiskt, ekonomiskt och humanitärt stöd till Ukraina och...
Euroopan elpymissuunnitelma
EU:s långtidsbudget och det tillfälliga återhämtningsinstrumentet NextGenerationEU är det största stimulanspaket som någonsin finansierats i Europa. Totalt ska 2,018 biljoner euro i löpande priser bidra till att återuppbygga EU efter covid-19. Det kommer att ge ett grönare, mer digitalt och...
Energy crisis
Rysslands omotiverade militära angrepp på Ukraina och användning av gasleveranser som ett vapen har lett till en energikris utan motstycke för EU. Energipriserna har stigit kraftigt och lett till hårda tider för invånarna. EU vidtar kraftfulla åtgärder för att lösa problemen.

Nyheter

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen vieraili Suomessa 24. marraskuuta 2022.
  • Presskommuniké

Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och statsminister Petteri Orpo träffas i Villmanstrand fredagen den 19 april. De besöker också Finlands östgräns.

  • Lästid: 1 min
Galileo on EU:n satelliittipaikannusjärjestelmä, johon kuuluu 26 maapalloa kiertävää satelliittia. Kuva: ESA/Pierre Carril
  • Uutisartikkeli

Avaruusteknologia ei ole vain utopiaa vaan ratkaisuja, joiden avulla navigoidaan paikasta toiseen, mallinnetaan ilmastonmuutoksen etenemistä ja pelastetaan ihmisiä. EU haluaa olla avaruusteknologian kärjessä ja mukana luomassa avaruuden valloituksen eettisiä pelisääntöjä.

  • Lästid: 3 min
Map of Finland
Söker du information?

EU-kontaktpunkter nära dig

Aktuellt

Belgian EU-puheenjohtajuus 2024
Belgiens EU-ordförandeskap den 1 januari–30 juni 2024. Mer information om EU-ordförandeskapets program och prioriteringar.
EU-lippu
Val till Europaparlamentet hålls i juni 2024, i Finland söndagen den 9 juni. Bekanta dig med Europaparlamentets webbplats!
Oppisoppi
Webbplatsen Elev- och lärarhörnan som sammanställts av kommissionen erbjuder lärare EU-relaterat undervisningsmaterial för alla åldersgrupper. Webbplatsen ger också information om möjligheterna att nätverka och samarbeta med skolor och lärare i andra EU-länder.

I fokus

EU-lippu

EU är en mångsidig, utmanande och givande arbetsmiljö för dig som vill arbeta för den europeiska gemenskapen och göra en internationell karriär. Du kan vara med och ta fram politik och initiativ som påverkar miljontals européer.

EU pen and flag

Var med och påverka Europas framtid! Via den digitala plattformen för konferensen om Europas framtid kan du delta i diskussioner och anordna egna eller delta i andras evenemang.