Gå direkt till innehållet
Europeiska kommissionens logotyp
svenska
Representationen i Finland
På rätt väg mot ett klimatneutralt EU
EU:n ja Ukrainan liput

EU:s solidaritet med Ukraina

EU och våra internationella partner står eniga i fördömandet av Putins invasion av Ukraina. Vi ska hjälpa dem som söker skydd hos oss och vi ska stödja dem som vill hitta en säker väg hem. EU kommer att fortsätta att erbjuda kraftfullt politiskt, ekonomiskt och humanitärt stöd till Ukraina och...
Euroopan elpymissuunnitelma

Återhämtningsplanen för EU

EU:s långtidsbudget och det tillfälliga återhämtningsinstrumentet NextGenerationEU är det största stimulanspaket som någonsin finansierats i Europa. Totalt ska 2,018 biljoner euro i löpande priser bidra till att återuppbygga EU efter covid-19. Det kommer att ge ett grönare, mer digitalt och...
Energy crisis

EU:s insatser mot energikrisen

Rysslands omotiverade militära angrepp på Ukraina och användning av gasleveranser som ett vapen har lett till en energikris utan motstycke för EU. Energipriserna har stigit kraftigt och lett till hårda tider för invånarna. EU vidtar kraftfulla åtgärder för att lösa problemen.

Nyheter

Uusia sääntöjä eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi
  • Presskommuniké

EU-kommissionen föreslår nya regler för att förbättra djurskyddet

​​​​​​​EU-kommissionen föreslår i dag den största reformen av EU:s djurskyddsregler på 20 år. Reformen gäller djurtransporter. Dessutom lägger EU-kommissionen fram ett förslag om att förbättra hundars och katters välbefinnande och reagerar på det europeiska medborgarinitiativet ”Ett pälsfritt Europa”.

Parannuksia matkustajan oikeuksiin
  • Kompletterande information

Representationens chef, Maria Blässar: Utökade rättigheter för passagerare!

Blev en resa du hade bokat inställd under pandemin på grund av reserestriktionerna? Påverkades dina resplaner av att resebyrån Thomas Cook gick i konkurs? Den här veckan har EU-kommissionen presenterat nya inslag i passagerares rättigheter i EU och de lyfter i allra högsta grad fram de problem som uppstått till följd av ovanstående två exempel.

Merenranta
  • Nyhetsartikel

Flaskpost från representationens chef, Maria Blässar: Östersjöns utmaningar och möjligheter

Sammanlagt runt 85 miljoner människor bor i Östersjöregionen, men bara ett fåtal av oss vet hur illa ställt det är med Östersjön. Europas mest förorenade hav hotas av förlust av biologisk mångfald, försurning, eutrofiering och allt avfall som hamnar i havet. Enbart eutrofieringen är ett problem som rör hela 97 procent av Östersjön. Därutöver utgör klimatförändringarna ytterligare ett hot mot den sköra balansen i Östersjöns bräckta vatten.

Söker du information?

EU-kontaktpunkter nära dig

Aktuellt

Espanjan EU-puheenjohtajakausi 1.7.–31.12.2023. Lisätietoa EU-puheenjohtajakauden ohjelmasta ja painopisteistä.

Spaniens EU-ordförandeskap

Spaniens EU-ordförandeskap 1.7–31.12.2023. Mer information om EU-ordförandeskapets program och prioriteringar.
EU-lippu

EU-valet 2024

Val till Europaparlamentet hålls i juni 2024, i Finland söndagen den 9 juni. Bekanta dig med Europaparlamentets webbplats!
Oppisoppi

Elev- och lärarhörnan

Webbplatsen Elev- och lärarhörnan som sammanställts av kommissionen erbjuder lärare EU-relaterat undervisningsmaterial för alla åldersgrupper. Webbplatsen ger också information om möjligheterna att nätverka och samarbeta med skolor och lärare i andra EU-länder.

I fokus

EU-lippu

Att arbeta för EU:s institutioner

Vid EU:s institutioner arbetar drygt 40 000 personer från de 27 medlemsländerna. Epso (Europeiska rekryteringsbyrån) anordnar allmänna uttagningsprov för att välja ut lämpliga sökande för fasta och tillfälliga tjänster.

EU pen and flag

Tyck till!

Var med och påverka Europas framtid! Via den digitala plattformen för konferensen om Europas framtid kan du delta i diskussioner och anordna egna eller delta i andras evenemang.