Gå direkt till innehållet
Representationen i Finland
50 år av att lyssna på européernas åsikter
50 år av att lyssna på européernas åsikter

50-årsjubileum för Eurobarometern, EU:s opinionstjänst

EU:n ja Ukrainan liput
EU och våra internationella partner står eniga i fördömandet av Putins invasion av Ukraina. Vi ska hjälpa dem som söker skydd hos oss och vi ska stödja dem som vill hitta en säker väg hem. EU kommer att fortsätta att erbjuda kraftfullt politiskt, ekonomiskt och humanitärt stöd till Ukraina och...
Euroopan elpymissuunnitelma
EU:s långtidsbudget och det tillfälliga återhämtningsinstrumentet NextGenerationEU är det största stimulanspaket som någonsin finansierats i Europa. Totalt ska 2,018 biljoner euro i löpande priser bidra till att återuppbygga EU efter covid-19. Det kommer att ge ett grönare, mer digitalt och...
Energy crisis
Rysslands omotiverade militära angrepp på Ukraina och användning av gasleveranser som ett vapen har lett till en energikris utan motstycke för EU. Energipriserna har stigit kraftigt och lett till hårda tider för invånarna. EU vidtar kraftfulla åtgärder för att lösa problemen.

Nyheter

Semester_Spring 2024
  • Presskommuniké

EU-kommissionen ger i dag medlemsländerna politisk vägledning i 2024 års vårpaket för den europeiska planeringsterminen. Syftet är att skapa en kraftfull och framtidssäkrad ekonomi som tryggar konkurrenskraft, resiliens och långsiktigt välstånd för alla, samtidigt som sunda offentliga finanser upprätthålls i en tid av geopolitiska utmaningar.

  • Lästid: 6 min
Map of Finland
Söker du information?

EU-kontaktpunkter nära dig

Aktuellt

HU2024EU
Ungerns EU-ordförandeskap den 1 juli–31 december 2024. Mer information om EU-ordförandeskapets program och prioriteringar.
Oppisoppi
Webbplatsen Elev- och lärarhörnan som sammanställts av kommissionen erbjuder lärare EU-relaterat undervisningsmaterial för alla åldersgrupper. Webbplatsen ger också information om möjligheterna att nätverka och samarbeta med skolor och lärare i andra EU-länder.

I fokus

EU-lippu

EU är en mångsidig, utmanande och givande arbetsmiljö för dig som vill arbeta för den europeiska gemenskapen och göra en internationell karriär. Du kan vara med och ta fram politik och initiativ som påverkar miljontals européer.

EU pen and flag

Var med och påverka Europas framtid! Via den digitala plattformen för konferensen om Europas framtid kan du delta i diskussioner och anordna egna eller delta i andras evenemang.