Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Finland
Tillståndet i unionen

14 september 2022

EU:s solidaritet med Ukraina

EU och våra internationella partner står eniga i fördömandet av Putins invasion av Ukraina. Vi ska hjälpa dem som söker skydd hos oss och vi ska stödja dem som vill hitta en säker väg hem. EU kommer att fortsätta att erbjuda kraftfullt politiskt, ekonomiskt och humanitärt stöd till Ukraina och...

Återhämtningsplanen för EU

EU:s långtidsbudget och det tillfälliga återhämtningsinstrumentet NextGenerationEU är det största stimulanspaket som någonsin finansierats i Europa. Totalt ska 2,018 biljoner euro i löpande priser bidra till att återuppbygga EU efter covid-19. Det kommer att ge ett grönare, mer digitalt och...

Europaåret för ungdomar

Under Europaåret för ungdomar finns det många möjligheter att utbyta erfarenheter och åsikter, träffa människor och delta i olika aktiviteter runtom i Europa.

Nyheter

Kompletterande information |

När jag började läsa engelska i lågstadiet i Norra Österbotten för ett antal årtionden sedan, såg världen helt annorlunda ut. Man hörde bara engelska på tv och det fanns knappt några möjligheter alls att tala språket utanför klassrummet. Att lära sig ett nytt språk gav vardagen en viss spänning. Många elever fick till och med en brevvän i England med lärarens hjälp.

Nyhetsartikel |

I måndags sammanträdde världsledare i New York för att delta i FN:s generalförsamlings toppmöte om utbildning – Transforming Education Summit. Inför toppmötet framförde EU-kommissionär Jutta Urpilainen och FN:s ställföreträdande generalsekreterare Amina J. Mohammed i Kymen Sanomat FN:s och EU:s vädjan om att alla FN:s medlemsländer skulle göra åtaganden om att garantera en stimulerande och modern utbildning av hög kvalitet för alla barn i världen.

Söker du information?

EU-kontaktpunkter nära dig

Aktuellt

Tjeckiens EU-ordförandeskap

Tjeckiens EU-ordförandeskap 1.7−31.12.2022. Mer information om EU-ordförandeskapets program och prioriteringar.

Elev- och lärarhörnan

Webbplatsen Elev- och lärarhörnan som sammanställts av kommissionen erbjuder lärare EU-relaterat undervisningsmaterial för alla åldersgrupper. Webbplatsen ger också information om möjligheterna att nätverka och samarbeta med skolor och lärare i andra EU-länder.

I fokus

Att arbeta för EU:s institutioner

Vid EU:s institutioner arbetar drygt 40 000 personer från de 27 medlemsländerna. Epso (Europeiska rekryteringsbyrån) anordnar allmänna uttagningsprov för att välja ut lämpliga sökande för fasta och tillfälliga tjänster.

Tyck till!

Var med och påverka Europas framtid! Via den digitala plattformen för konferensen om Europas framtid kan du delta i diskussioner och anordna egna eller delta i andras evenemang.