Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Finland

Senaste nytt från representationen

Filtrera efter

Senaste nytt från representationen (45)

RSS
Visar resultat 1–10
  • Kompletterande information

Representationens chef Maria Blässar: Ett ode till Europa i Ode

På Europadagen den 9 maj firar vi runtom i Europa freden och sammanhållningen i Europa. Dagen kallas också årsdagen för Schumandeklarationen. Frankrikes dåvarande utrikesminister Robert Schuman höll nämligen ett anförande i Paris den 9 maj 1950 om ett politiskt samarbete som skulle omöjliggöra krig mellan de europeiska nationalstaterna och garantera fred i Europa.

  • Kompletterande information

Maria Blässar, representationens chef: Finlands delaktighet i arbetet att utveckla EU kräver en vision som sträcker sig över mandatperioderna

Riksdagsvalet som nyss ägde rum bekräftade än en gång att majoriteten av riksdagsledamöterna, liksom även väljarna, är positivt inställda till den europeiska integrationen och Finlands del i denna. Även om EU-frågor inte lyftes fram som de mest centrala i valkampanjen, påverkar beslut och lagstiftning på EU-nivå i stor utsträckning den nationella politiken och ger även Finland påvisade fördelar.

  • Kompletterande information

Kati Laitinen, kommunikationschef vid EU-kommissionens representation: ”Det är viktigt att aktivera de unga”

Kati Laitinen tillträdde i september 2022 som kommunikationschef vid EU-kommissionens representation i Finland. Hon inledde sin EU-karriär som översättare vid EU-kommissionens generaldirektorat för översättning i Luxemburg 1997. Före sitt nuvarande värv var hon enhetschef och tillförordnad avdelningschef för kommissionens finska språkavdelning.