Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Finland

Senaste nytt från representationen

Filtrera efter

Senaste nytt från representationen (36)

RSS
Visar resultat 1–10
  • Kompletterande information

Kati Laitinen, kommunikationschef vid EU-kommissionens representation: ”Det är viktigt att aktivera de unga”

Kati Laitinen tillträdde i september 2022 som kommunikationschef vid EU-kommissionens representation i Finland. Hon inledde sin EU-karriär som översättare vid EU-kommissionens generaldirektorat för översättning i Luxemburg 1997. Före sitt nuvarande värv var hon enhetschef och tillförordnad avdelningschef för kommissionens finska språkavdelning.

  • Kompletterande information

Representationens chef, Maria Blässar: EU-bygget fortsätter trots exceptionella omständigheter

När det nuvarande kommissionskollegiet inledde sitt arbete under ledning av ordförande Ursula von der Leyen för tre år sedan var det nog få som kunde föreställa sig vilka omständigheter vi skulle leva i under de kommande åren. Först slog pandemin till med full kraft och sedan Rysslands invasion av Ukraina. På detta följde höjda priser till följd av Rysslands användning av energi som vapen och bristen på fossila energikällor.

  • Kompletterande information

Representationens informationschef, Ismo Ulvila: EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen bekantade sig med hållbart träbyggande i Finland

Noux strålade i vacker vinterskrud när EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och EU:s miljökommissionär Virginijus Sinkevičius besökte Finlands naturcentrum Haltia förra veckan. Den europeiska gröna given och en hållbar användning av trämaterial är påtagliga i Haltia, där evenemanget Into the Woods anordnades den 24 november. EU-kommissionens ordförande och EU:s miljökommissionär deltog i evenemanget på inbjudan av statsminister Sanna Marin. Estlands premiärminister Kaja Kallas och Sveriges vice statsminister Ebba Busch var också inbjudna och deltog i samtalen på hög nivå.

  • Kompletterande information

Representationens språkliga handläggare, Minna Holmberg och Terttu Jokela: Vinnarna i representationens språkdagstävling för gymnasier fick besöka Bryssel och bekanta sig med EU:s arbete och flerspråkighet i praktiken förra veckan

I år, som är Europaåret för ungdomar, ordnade EU-kommissionens representation i Finland en tävling för alla gymnasier i Finland med anledning av Europeiska språkdagen, som årligen firas den 26 september. Gymnasierna uppmanades att bilda lag på tio studerande och två lärare, som gjorde ett kort videoklipp var om betydelsen av att kunna språk. Två skolor, Karleby svenska gymnasium och Viitasaaren lukio, vann första pris – en resa till Bryssel för att bekanta sig med EU:s och framför allt EU-kommissionens arbete på plats i EU:s hjärta.

  • Kompletterande information

Representationens kommunikationschef, Kati Laitinen: De unga kan engelska bättre än tidigare – räcker det?

När jag började läsa engelska i lågstadiet i Norra Österbotten för ett antal årtionden sedan, såg världen helt annorlunda ut. Man hörde bara engelska på tv och det fanns knappt några möjligheter alls att tala språket utanför klassrummet. Att lära sig ett nytt språk gav vardagen en viss spänning. Många elever fick till och med en brevvän i England med lärarens hjälp.

  • Kompletterande information

Hösthälsningar från Maria Blässar, representationens nya chef!

Jag hoppas att hösten har börjat bra för er alla! När jag skriver de inledande orden till representationens första nyhetsbrev efter sommaruppehållet gör jag det i en tid som präglas av flera olika kriser. Ryssland för ett brutalt anfallskrig i Ukraina, vilket har många långtgående konsekvenser.