Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Finland

Senaste nytt från representationen

Filtrera efter

Senaste nytt från representationen (30)

RSS
Visar resultat 1–10
Kompletterande information |

När jag började läsa engelska i lågstadiet i Norra Österbotten för ett antal årtionden sedan, såg världen helt annorlunda ut. Man hörde bara engelska på tv och det fanns knappt några möjligheter alls att tala språket utanför klassrummet. Att lära sig ett nytt språk gav vardagen en viss spänning. Många elever fick till och med en brevvän i England med lärarens hjälp.

Kompletterande information |

Jag hoppas att hösten har börjat bra för er alla! När jag skriver de inledande orden till representationens första nyhetsbrev efter sommaruppehållet gör jag det i en tid som präglas av flera olika kriser. Ryssland för ett brutalt anfallskrig i Ukraina, vilket har många långtgående konsekvenser.

Kompletterande information |

EU-kommissionens verkställande vice ordförande Frans Timmermans hade en hektisk vecka förra veckan, då Europaparlamentet röstade om EU:s enorma klimatpaket Fit for 55 i Strasbourg. Trots det tog han sig tid att komma till Finland i två dagar för att diskutera klimatfrågor och hålla ett anförande vid Eurocities-nätverkets årliga evenemang, som i år gick av stapeln i Otnäs i Esbo.

Kompletterande information |

Europa direkt-nätverket brukar träffas en gång under varje mandatperiod. Den innevarande perioden började den 1 maj 2021 och det var meningen att företrädare för alla Europa direkt-kontor skulle träffas kort därpå, men pandemin satte stopp för de planerna. Tidpunkten för mötet ändrades två gånger innan det äntligen blev av i månadsskiftet maj−juni.

Kompletterande information |

Europeiska kommissionens representation i Finland söker genom anbudsinfordran en avtalspartner för städtjänster på Europaparlamentets kontor och kommissionens representationen i Helsingfors.

Kompletterande information |

EU ligger finländarna varmt om hjärtat igen! Centrumbiblioteket Ode i Helsingfors surrade av liv och rörelse den 9 maj, när folk samlades för att fira Europadagen. Under dagens lopp hade besökarna möjlighet att lyssna till intressanta paneldiskussioner, som talare av hög kaliber deltog i, däribland Finlands nuvarande EU-kommissionär, Jutta Urpilainen, tre tidigare statsministrar och flera Europaparlamentariker. Dessutom kunde de samtala med olika samarbetspartner som var på plats vid olika stånd och informationsbord, och föra intressanta diskussioner om EU-relaterade ämnen över en bit EU-tårta och en kopp kaffe.

Kompletterande information |

Europeiska unionens ungdomsorkester (EUYO) besöker denna vecka Helsingfors och Tammerfors. I dessa historiska tider samlas människor runtom i Europa och i Finland på gatorna för att uttrycka sitt stöd för fred, även genom sång. Europeiska unionens ungdomsorkester sällar sig till dem genom sin musik, som främjar gemenskap, harmoni och vänskap utan gränser – vilket orkestern har gjort redan i årtionden som ambassadör för de europeiska värdena. Lördagen den 2 april är en gemenskapens dag, då musikerna uppträder på olika håll i Helsingfors vid pop-up-kammarmusikevenemang.