Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Finland

Nyheter och evenemang

Kompletterande information |

När jag började läsa engelska i lågstadiet i Norra Österbotten för ett antal årtionden sedan, såg världen helt annorlunda ut. Man hörde bara engelska på tv och det fanns knappt några möjligheter alls att tala språket utanför klassrummet. Att lära sig ett nytt språk gav vardagen en viss spänning. Många elever fick till och med en brevvän i England med lärarens hjälp.

Nyhetsartikel |

I måndags sammanträdde världsledare i New York för att delta i FN:s generalförsamlings toppmöte om utbildning – Transforming Education Summit. Inför toppmötet framförde EU-kommissionär Jutta Urpilainen och FN:s ställföreträdande generalsekreterare Amina J. Mohammed i Kymen Sanomat FN:s och EU:s vädjan om att alla FN:s medlemsländer skulle göra åtaganden om att garantera en stimulerande och modern utbildning av hög kvalitet för alla barn i världen.

Det sprids mycket information på nätet och man kan inte alltid vara säker på att informationen är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd, men också om att någon av olika skäl vill sprida lögner och påverka allmänheten. Under coronapandemin har mängden desinformation ökat på nätet.

Välkommen att kontakta EU-kommissionens mediateam i Helsingfors och centrala presstjänst i Bryssel! Här hittar du information om våra tjänster för press och media, material, ackrediteringar och pressmeddelanden.

Representationen ger i regel varje vecka ut ett nyhetsbrev på svenska som innehåller lättbegripliga sammanfattningar av nyheter från EU-kommissionen. I nyhetsbrevet hittar du också tips på och länkar till bland annat poddar, artiklar och annat intressant med anknytning till EU (och Finland) samt information om kommande evenemang och lediga jobb.