Gå direkt till innehållet
Europeiska kommissionens logotyp
svenska
Representationen i Finland

Nyheter och evenemang

Opettajat
  • Nyhetsartikel

Internationella lärardagen: verktyg för att främja den digitala kompetensen

Unesco har utsett den 5 oktober till den internationella lärardagen. Lärare säkerställer utbildningssystemets kvalitet och effektivitet med sina arbetsinsatser. De hjälper elever att tänka kritiskt och leta information i många olika typer av källor, att kunna samarbeta och att lösa kniviga situationer genom att fatta kloka beslut.

Kriittiset teknologiat
  • Presskommuniké

EU-kommissionen rekommenderar att riskbedömningar ska göras om fyra kritiska teknikområden

EU-kommissionen antar i dag principiellt en rekommendation om teknikområden som är kritiska för EU:s ekonomiska säkerhet, för ytterligare riskbedömning tillsammans med medlemsländerna. Rekommendationen har sin upprinnelse i det gemensamma meddelandet om en europeisk strategi för ekonomisk säkerhet, genom vilket en övergripande strategi för ekonomisk säkerhet i EU fastslogs.

Faktakoll

Det sprids mycket information på nätet och man kan inte alltid vara säker på att informationen är helt sanningsenlig. Det kan röra sig om missförstånd, men också om att någon av olika skäl vill sprida lögner och påverka allmänheten. Under coronapandemin har mängden desinformation ökat på nätet.

Press och media

Välkommen att kontakta EU-kommissionens mediateam i Helsingfors och centrala presstjänst i Bryssel! Här hittar du information om våra tjänster för press och media, material, ackrediteringar och pressmeddelanden.

Nyhetsbrev

Representationen ger i regel varje vecka ut ett nyhetsbrev på svenska som innehåller lättbegripliga sammanfattningar av nyheter från EU-kommissionen. I nyhetsbrevet hittar du också tips på och länkar till bland annat poddar, artiklar och annat intressant med anknytning till EU (och Finland) samt information om kommande evenemang och lediga jobb.