Gå direkt till innehållet
Representationen i Finland
Nyhetsartikel19 april 2023Representationen i FinlandLästid: 1 min

Journaliststuderande och unga journalister – ansök om att få åka på studiebesök till Bryssel i oktober!

Youth4Regions

Är du journaliststuderande eller ung journalist som är intresserad av att lära dig mer om EU? Då ska du anmäla dig till Youth4Regions uttagning av 37 journaliststuderande och unga journalister i åldern 18−30 år som får besöka Bryssel under en vecka i oktober!

Under studiebesöket i Bryssel den 7−13 oktober 2023 får du delta i föreläsningar och träffa erfarna journalister, som du även får arbeta tillsammans med i pressrummet. Dessutom får du besöka EU-institutioner och olika mediaorganisationer i Bryssel.

Du kan anmäla dig till en av följande tre kategorier: 1) allmän journalistik, 2) bildjournalistik, eller 3) videojournalistik. Ditt tävlingsbidrag ska bestå av en kort artikel, alternativt av ett bild- eller videoreportage, om ett EU-finansierat projekt. De 37 utvalda personerna är även med och tävlar om Megalizzi – Niedzielski-priset för blivande journalister, vilket delas ut i Bryssel den 11 oktober 2023.

Youth4Regions är ett EU-program som har drivits av kommissionen sedan 2017. Det syftar till att öka unga blivande och nuvarande journalisters kunskaper om EU och vad EU gör i deras respektive region.

Tveka inte, utan lämna in din ansökan senast den 10 juli på nätet!

Läs mer (på engelska): https://ec.europa.eu/regional_policy/whats-new/newsroom/04-11-2023-training-opportunity-journalism-students-and-young-journalists-invited-to-apply_en

Översikt

Publiceringsdatum
19 april 2023
Upphovsman
Representationen i Finland