Gå direkt till innehållet
Representationen i Finland
Nyhetsartikel7 april 2022Representationen i Finland

Rådgivningen ”EU:s solidaritet med Ukraina” är nu tillgänglig även på ukrainska och ryska

EU:n neuvontapalvelu ”EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle”

I normala fall besvarar kommissionens Europa direkt-tjänst EU-relaterade frågor från allmänheten på EU:s 24 officiella språk. Nu kan man dock även få svar på frågor som gäller EU:s stöd till Ukraina på både ukrainska och ryska, både skriftligen och muntligen, via rådgivningen ”EU:s solidaritet med Ukraina”. Man kan bland annat be om tilläggsinformation om det stöd som EU ger Ukraina, de sanktioner som riktas mot Ryssland eller det tillfälliga skydd och tillhörande rättigheter som beviljas personer som flyr från Ukraina till följd av den ryska invasionen.

Denna rådgivning är en del av kommissionens Europa direkt-tjänst, som vem som helst kan kontakta avgiftsfritt. Även Europa direkt-informationskontoren i alla medlemsländer förmedlar information om EU.

Sedan Ryssland anföll Ukraina den 24 februari har Europa direkt besvarat över 4 000 frågor från allmänheten som rör kriget och EU:s stöd till Ukraina. Många har inkommit med synpunkter på de åtgärder som EU har vidtagit på grund av kriget. De har bland annat även undrat vilka möjligheter det finns att stödja det ukrainska folket och ställt praktiska frågor om det tillfälliga skyddet och reglerna om att resa inom EU.

Läs mer: https://european-union.europa.eu/contact-eu_uk

Översikt

Publiceringsdatum
7 april 2022
Upphovsman
Representationen i Finland