Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli7. huhtikuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

”EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle” – neuvontapalvelu nyt myös ukrainaksi ja venäjäksi

EU:n neuvontapalvelu ”EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle”

Tavallisesti komissio vastaa EU-asioita koskeviin tiedusteluihin EU:n 24 virallisella kielellä, mutta nyt vastauksen voi saada myös ukrainan ja venäjän kielellä kysymyksiin, jotka liittyvät EU:n tukeen Ukrainalle. EU:n neuvontapalvelusta ”EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle” voi kysyä esimerkiksi lisätietoja EU:n Ukrainalle antamasta avusta, Venäjään kohdistuvista pakotteista, Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen vuoksi pakenevien henkilöiden tilapäisestä suojelusta tai siihen liittyvistä oikeuksista.

Neuvontapalvelu on osa komission Europe Direct -palvelua. Kuka tahansa voi ottaa yhteyttä Europe Direct -pisteisiin, ja kysymyksiä voi esittää kaikilla EU:n virallisilla kielillä kirjallisesti ja suullisesti. Ukrainaksi ja venäjäksi kysymykset voi esittää ja vastaukset saada aluksi kirjallisesti, mutta huhtikuun puolivälistä alkaen myös puheluihin vastataan ukrainan ja venäjän kielellä.

Sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta, palvelun kautta on vastattu yli 4 000 kysymykseen ja ehdotukseen, jotka liittyvät sotaan ja EU:n Ukrainalle antamaan tukeen. Monet ihmiset ovat kertoneet mielipiteensä EU:n toimista, kysyneet mahdollisuuksista auttaa ukrainalaisia tai esittäneet käytännön kysymyksiä tilapäiseen suojeluun ja EU:n alueella matkustamiseen liittyvistä säännöistä.

Lue lisää: https://european-union.europa.eu/contact-eu_uk

 

 

 

Tiedot

Julkaisupäivä
7. huhtikuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto