Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
svenska
Representationen i Finland
Kompletterande information20 januari 2022Representationen i Finland

Representationens presschef, Pia Siitonen: Erasmus+ fyller 35 år!

Pia Siitonen

Erasmus+-programmet, dvs. EU:s program för utbildning, ungdom och idrott, fyller 35 år i år. Programmet ger unga, studerande och vuxna möjlighet att bland annat studera och göra praktik utomlands. Detta mycket populära program är enligt européerna EU:s tredje viktigaste bedrift, efter den fria rörligheten och fred.

Fler än 300 000 finländare har deltagit i Erasmusprogrammet sedan 1992. Själv var jag på min tid Erasmusutbytesstudent i Holland. Den upplevelsen var fantastisk och vidgade mina vyer på olika sätt. Jag kan verkligen varmt rekommendera Erasmusutbytesstudier. Sammanlagt har redan fler än 10 miljoner personer deltagit i Erasmusprogrammet!

Vi kommer under året att återkomma till Erasmusprogrammets jubileumsår på olika sätt. I dagens nyhetsbrev berättar vi bland annat om de initiativ som kommissionen i tisdags presenterade på högskoleområdet. Genom dessa initiativ ska universiteten i EU stödjas och rustas inför framtiden genom fördjupat transnationellt samarbete.

Dessutom vill vi påminna alla om att man nu kan söka praktikplats på EU-kommissionen inför hösten. I samma ansökningsomgång går det bra att söka praktik även hos oss på EU-kommissionens representation i Finland. Du kan läsa mer om praktikansökan och vår nuvarande praktikant Ilmaris upplevelser (på finska) här.

Översikt

Publiceringsdatum
20 januari 2022
Upphovsman
Representationen i Finland