Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lisäinformaatio20. tammikuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Edustuston tiedotuspäällikkö Pia Siitonen: Erasmus+ täyttää 35 vuotta!

Pia Siitonen

Euroopan unionin koulutuksen, nuorisoalan sekä urheilun ohjelma Erasmus+ täyttää tänä vuonna 35 vuotta. Ohjelma tarjoaa nuorille, opiskelijoille ja aikuisille mahdollisuuksia kouluttautumiseen, opiskeluun tai harjoitteluun ulkomailla. Tämä suosittu ohjelma on eurooppalaisten mielestä EU:n kolmanneksi tärkein saavutus heti vapaan liikkuvuuden ja rauhan jälkeen.

Yli 300 000 suomalaista on jo osallistunut Erasmus-ohjelmaan vuodesta 1992 lähtien. Olin itse aikoinani Erasmus-opiskelijavaihdossa Hollannissa. Kokemus oli todella ikimuistoinen ja avartava, ja voin suositella sitä lämpimästi. Meitä Erasmus-ohjelmaan osallistuneita onkin jo kaiken kaikkiaan yli 10 miljoonaa!

Palaamme vielä tämän vuoden aikana Erasmus-ohjelman merkkivuoden tiimoilta. Tämän viikon Uutiskirjeessä kerromme muun muassa komission tiistaisista aloitteista, joilla tuetaan EU:n yliopistoja valmistautumaan tulevaisuuteen tiiviimmällä kansainvälisellä yhteistyöllä.

Lisäksi muistutamme, että komission harjoittelijapaikat ovat nyt haussa, ja hakea voi myös meille komission Suomen-edustustoon. Hausta ja nykyisen harjoittelijamme Ilmarin kokemuksista löydät lisää Uutiskirjeestä.

Tiedot

Julkaisupäivä
20. tammikuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto