Gå direkt till innehållet
Representationen i Finland
Nyhetsartikel23 maj 2023Representationen i FinlandLästid: 1 min

Det finns all anledning att fira Europa och den europeiska konsumenten!

EU-lippuja

Representationens kommunikationschef Kati Laitinen och ekonomiska rådgivare Marjut Leskinen skriver om europadagsfirandet den 9 maj i Konsument Europa Finlands nyhetsbrev. På Europadagen i år firades utöver freden och enigheten i Europa även den inre marknaden, som fyller 30 år.

”Den inre marknaden, som består av ungefär 450 miljoner konsumenter och 23 miljoner företag, har verkligen förtjänat sin plats vid honnörsbordet. Den inre marknaden är utan tvekan en av EU:s största bedrifter och ekonomins motor i EU. Den inre marknaden underlättar människornas och företagens dagliga liv och har bidragit till sysselsättning och tillväxt i hela unionen. Den inre marknaden ger oss rättigheter och möjligheter som vi tar för givna i dagens värld. Gemensam reglering undanröjer hinder för handel och minskar kostnaderna, samtidigt som konsumenternas rättigheter skyddas, handeln blir säkrare och studier, arbete och affärsverksamhet i andra EU-länder möjliggörs.”

Läs mer (på finska): https://www.ecc.fi/ajankohtaista/uutiskirjeet/eurooppaa-ja-eurooppalaista-kuluttajaa-kannattaa-juhlia/

 

Översikt

Publiceringsdatum
23 maj 2023
Upphovsman
Representationen i Finland