Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
EU pysyy Ukrainan tukena

EU pysyy Ukrainan tukena niin kauan kuin on tarpeen

EU:n ja Ukrainan liput

EU:n solidaarinen tuki Ukrainalle

EU ja sen kansainväliset kumppanit tuomitsevat yhdessä Putinin hyökkäyksen Ukrainaan. Ne tarjoavat suojaa sitä tarvitseville ja apua niille, jotka yrittävät palata turvallisesti kotimaahansa. EU antaa edelleen vahvaa poliittista tukea ja taloudellista ja humanitaarista apua Ukrainalle sekä kohdistaa...
Euroopan elpymissuunnitelma

Euroopan elpymissuunnitelma

EU:n pitkän aikavälin talousarvio ja NextGenerationEU (NGEU), elpymisen vauhdittamiseen tarkoitettu väliaikainen rahoitusväline, muodostavat yhdessä suurimman Euroopassa koskaan rahoitetun elvytyspaketin. Covid-19-pandemian jälkeisen Euroopan jälleenrakentamiseen käytetään yhteensä 2,018 biljoonaa...
Energy crisis

EU:n toimet energiakriisin ratkaisemiseksi

Venäjän perusteeton sotilaallinen hyökkäys Ukrainaan ja kaasutoimitusten käyttäminen aseena ovat aiheuttaneet EU:lle ennennäkemättömän energiakriisin. Energian hinnat ovat nousseet jyrkästi, mikä on ajanut eurooppalaisia taloudelliseen ahdinkoon. EU toteuttaa määrätietoisia toimia tilanteen...

Uutiset

Map of Finland
Etsitkö tietoa?

Katso lähin EU-yhteyspiste

Ajankohtaista

EU-lippu

Euroopan parlamentin vaalit 2024

Euroopan parlamentin vaalit ovat kesäkuussa 2024. Suomessa varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9. kesäkuuta. Tutustu Euroopan parlamentin vaalisivustoon!
Oppisoppi

Oppisoppi

Oppisoppi sisältää koululaisille ja nuorille pelejä, kilpailuja, tehtäviä ja muita aineistoja, joista saa helposti tietoa EU:sta. Niitä voi käyttää niin oppitunneilla kuin vapaa-aikanakin. Sivustolla kerrotaan myös opiskelusta ja vapaaehtoistyöstä ulkomailla.

Poimintoja

EU-lippu

Lähde EU-uralle!

Euroopan unionin toimielimet ja virastot tarjoavat kiinnostavia työmahdollisuuksia asiantuntijoille ja ammattilaisille. EU on monipuolinen, haastava ja palkitseva työympäristö sinulle, joka haluat osallistua eurooppalaiseen yhteistyöhön ja rakentaa kansainvälistä uraa.

EU pen and flag

Kerro mielipiteesi

Vaikuta EU:n lainsäädäntöön osallistumalla julkisiin kuulemisiin, osallistu lakiehdotuksen tekemiseen eurooppalaisen kansalaisaloitteen kautta ja ota kantaa Euroopan tulevaisuuteen!

EU-hanke Canemure kokoaa kunnat ja maakunnat käytännön ilmastotyöhön

EU-rahoitteisia hankkeita Suomessa

EU rahoittaa hankkeita ja ohjelmia, jotka perustuvat yhdessä asetettuihin poliittisiin tavoitteisiin. EU-tuella toteutetaan esimerkiksi ympäristöön, tutkimukseen, aluekehitykseen ja sosiaaliasioihin liittyviä hankkeita. Tutustu suomalaisiin EU-rahoitusta saaneisiin hankkeisiin.