Skip to main content
Euroopan komission logo
Suomen-edustusto
Slava Ukraini

Jo vuosi Ukrainan vastarintaa

EU:n tuki Ukrainalle

EU ja sen kansainväliset kumppanit tuomitsevat yhdessä Putinin hyökkäyksen Ukrainaan. Ne tarjoavat suojaa sitä tarvitseville ja apua niille, jotka yrittävät palata turvallisesti kotimaahansa. EU antaa edelleen vahvaa poliittista tukea ja taloudellista ja humanitaarista apua Ukrainalle sekä kohdistaa...

Euroopan elpymissuunnitelma

EU:n pitkän aikavälin talousarvio ja NextGenerationEU (NGEU), elpymisen vauhdittamiseen tarkoitettu väliaikainen rahoitusväline, muodostavat yhdessä suurimman Euroopassa koskaan rahoitetun elvytyspaketin. Covid-19-pandemian jälkeisen Euroopan jälleenrakentamiseen käytetään yhteensä 2,018 biljoonaa...

EU:n toimet energiakriisin ratkaisemiseksi

Venäjän perusteeton sotilaallinen hyökkäys Ukrainaan ja kaasutoimitusten käyttäminen aseena ovat aiheuttaneet EU:lle ennennäkemättömän energiakriisin. Energian hinnat ovat nousseet jyrkästi, mikä on ajanut eurooppalaisia taloudelliseen ahdinkoon. EU toteuttaa määrätietoisia toimia tilanteen...

Uutiset

EU-lippu
  • Lehdistötiedote

Rikkomispäätökset: Komissiolta Suomelle perusteltu lausunto

Euroopan komissio on julkaissut rikkomusmenettelyjä koskevan kesäkuun koosteen, joka sisältää komission oikeudelliset toimenpiteet niitä EU:n jäsenvaltioita vastaan, jotka eivät ole noudattaneet EU:n lainsäädännön mukaisia velvoitteitaan.

Kolme puheenvuoroa Euroopasta
  • Uutisartikkeli

Kolme puheenvuoroa Euroopasta

Professori Juhana Aunesluoma, jalkapalloasiantuntija Markus Halsti ja toimittaja Helena Petäistö pohtivat suhdettaan EU:hun Eurooppa-päivän Puheenvuoroja eurooppalaisuudesta -keskustelutilaisuudessa.

Etsitkö tietoa?

Katso lähin EU-yhteyspiste

Ajankohtaista

Oppisoppi

Oppisoppi sisältää koululaisille ja nuorille pelejä, kilpailuja, tehtäviä ja muita aineistoja, joista saa helposti tietoa EU:sta. Niitä voi käyttää niin oppitunneilla kuin vapaa-aikanakin. Sivustolla kerrotaan myös opiskelusta ja vapaaehtoistyöstä ulkomailla.

Poimintoja

Työskentely EU:n toimielimissä

​​​​​​​EU:n toimielimissä työskentelee yli 40 000 henkilöä, ja heitä on EU:n kaikista 27 jäsenmaasta. EU:n henkilöstövalintatoimisto (EPSO) järjestää niin kutsuttuja avoimia kilpailuja, joilla valitaan työntekijät vakituisiin työsuhteisiin.

Kerro mielipiteesi

Vaikuta EU:n lainsäädäntöön osallistumalla julkisiin kuulemisiin, osallistu lakiehdotuksen tekemiseen eurooppalaisen kansalaisaloitteen kautta ja ota kantaa Euroopan tulevaisuuteen!

EU-rahoitteisia hankkeita Suomessa

EU rahoittaa hankkeita ja ohjelmia, jotka perustuvat yhdessä asetettuihin poliittisiin tavoitteisiin. EU-tuella toteutetaan esimerkiksi ympäristöön, tutkimukseen, aluekehitykseen ja sosiaaliasioihin liittyviä hankkeita. Tutustu suomalaisiin EU-rahoitusta saaneisiin hankkeisiin.