Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto

EU – mukana arjessa

EU on tuonut meille monia arkipäivän hyötyjä, kuten esimerkiksi vapaan liikkuvuuden, turvallisempia elintarvikkeita ja tavaroita, mahdollisuuksia nuorille ja puhtaampaa ympäristöä.

Miten EU näkyy arjessasi?

Artikkelisarjassamme kautta pääset tutustumaan esimerkkeihin EU:n vaikutuksesta sinunkin arkeesi. 

Millaisen EU:n sinä haluat? Siihen voit vaikuttaa äänestämällä EU-vaaleissa kesäkuussa 2024. EU-vaalitietoa löydät sivulta www.eu-vaalit.eu

20 kubitin kvanttitietokone on Suomen toinen kvanttitietokone.
  • Uutisartikkeli

Kvanttilaskennasta kasvua koko EU:n alueelle

Uusien digiteknologioiden kehittämiseen tarvittavat panostukset ovat niin suuria, että yksittäiset EU-maat eivät niihin yksin kykene. EU investoi uuden sukupolven teknologioihin vahvistaakseen Euroopan suvereniteettia ja kilpailukykyä.

Ruokaturva
  • Uutisartikkeli

Turvallisen ruoan puolesta

”Kilpailu on reilua, kun kaikkia EU:n alueella toimivia elintarvikealan yrityksiä koskee sama EU-lainsäädäntö”, sanoo Vanajan keksien toimitusjohtaja Jouko Salonen.

Kuluttuja
  • Uutisartikkeli

Turvallisempia leluja yli rajojen

EU:n jäsenmaat tekevät tiivistä yhteistyötä lelujen ja lastentarvikkeiden turvallisuuden takaamiseksi. Safety gate -järjestelmän avulla tieto vaarallisista tuotteista leviää nopeasti maasta toiseen.

Uimavedet
  • Uutisartikkeli

EU vaalii uimavesien ja ilmanlaadun terveellisyyttä 

Suomen uimavedet ovat EU:n kärkiluokkaa. EU:n uimavesidirektiivi on yksi monista säädöksistä, joilla suojellaan vettä. Sari Andersson seuraa uimaveden laatua kunnan sivuilta. Myös ilmanlaatu askarruttaa Anderssonia.

Matkailu
  • Uutisartikkeli

EU tekee matkustamisesta helpompaa

EU-maissa matkailevan ei tarvitse huolehtia valuutanvaihdosta, verkkovierailumaksuista tai siitä, muistaako tarpeen tullen oikean hätänumeron.

Solidaarisuushanke
  • Uutisartikkeli

Vertaistukea ja rutkasti uusia taitoja

Nuoret voivat hakea EU:n solidaarisuusjoukkojen kautta hankerahaa omille paikallisille projekteilleen, jotka tukevat solidaarisuutta ja perustuvat eurooppalaisille perusarvoille.

DiscoverEU
  • Uutisartikkeli

Raiteita pitkin Eurooppaan

​​​​​​​Euroopan komissio myöntää nuorille ilmaisia interrail-lippuja. DiscoverEU-interrailin tarkoitus on tutustuttaa nuoria muihin eurooppalaisiin kulttuureihin sekä edistää suvaitsevaisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta Euroopassa. Seuraava haku aukeaa lokakuussa.