Euroopan kielten päivää vietetään vuosittain 26. syyskuuta. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin kielten osaamisen tärkeyttä – ja hauskuutta – sekä Euroopan kielellistä monimuotoisuutta.
Suomen tai muun EU-maan kansalaisena olet myös EU-kansalainen. EU-kansalaisena sinulla on monia oikeuksia, kuten oikeus liikkua vapaasti maasta toiseen, mikä mahdollistaa työskentelyn, opiskelun tai eläkepäivien viettämisen toisessa EU-maassa.
Vaikuta EU:n lainsäädäntöön osallistumalla julkisiin kuulemisiin, osallistu lakiehdotuksen tekemiseen eurooppalaisen kansalaisaloitteen kautta ja ota kantaa Euroopan tulevaisuuteen!
Tietoa oleskelusta, terveydenhuollosta, sosiaaliturvasta, avioliitosta, adoptiosta, äänestämisestä vaaleissa, verotuksesta, eläkkeistä, ajoneuvoista ja ajokorteista.
EU:n kansalaisena sinulla on oikeus työskennellä toisen palveluksessa tai itsenäisenä ammatinharjoittajana missä tahansa EU-maassa ilman erillistä työlupaa.
Euroopan komissio on kehittänyt monenlaisia ohjelmia, jotta koululaiset ja opiskelijat voivat oppia lisää EU:sta. Suomalaiset opiskelijat ja opettajat voivat myös opiskella tai opettaa ulkomailla EU-ohjelmien tuella.
Euroopan unionilla on 24 virallista kieltä. Erilaiset kulttuurit ja kielet ovat EU:n rikkaus. Siksi EU-komission tavoitteena on muun muassa säilyttää Euroopan kielten moninaisuus ja rohkaista kaikkia EU:ssa asuvia opiskelemaan kieliä.
Tiesitkö, että Euroopan unioni tarjoaa kansainvälisestä urasta kiinnostuneille suomalaisille mielekkäitä ja merkityksellisiä työtehtäviä harjoitteluista erilaisiin määräaikaisiin tehtäviin ja vakinaisiin virkoihin?