Täältä löydät tietoa oleskelusta, terveydenhuollosta, sosiaaliturvasta, avioliitosta, adoptiosta, äänestämisestä vaaleissa, verotuksesta, eläkkeistä, ajoneuvoista ja ajokorteista.
Tietoa työnhakijoiden, työntekijöiden, opiskelijoiden ja eläkeläisten mahdollisuuksista muuttaa asumaan toiseen EU-maahan. Mitä oikeuksia heillä on uudessa asuinmaassaan? Mitä hallinnollisia muodollisuuksia tarvitaan?
Tietoa vanhempien vastuusta, pariskuntien oikeuksista sekä kansainvälisistä perintöasioista.
Oletko lähdössä automatkalle toiseen EU-maahan, tai aiotko vuokrata auton ulkomaanlomalla? Muista, että liikennesäännöissä on maakohtaisia eroja. Huolehdi siitä, että sinulla on voimassa oleva ajokortti ja riittävän kattava liikennevakuutus.
Tietoa sosiaaliturvasta asuessasi tai työskennellessäsi toisessa EU-maassa.
Tietoa eläkeoikeuksista, työttömyyskorvauksista, perhe-etuuksista ja muusta sosiaaliturvasta valitsemassasi maassa.
Miten käy muille etuuksillesi, jos saat eläkettä muista maista? Entä minne verot maksetaan?
Jos olet EU-kansalainen ja asut toisessa EU-maassa, sinulla on oikeus äänestää ja asettua ehdolle asuinmaassasi järjestettävissä kuntavaaleissa ja EU-vaaleissa. Ehdot ovat samat kuin maan omilla kansalaisilla.
Tietoa miten toimia, jos tarvitset yllättäen sairaanhoitoa oleskellessasi tilapäisesti toisessa EU-maassa.
EU:n lainsäädännön mukaan sinulla on tietyissä tilanteissa oikeus toisessa EU-maassa annettavaan sairaanhoitoon, kuten erikoislääkärien palveluihin, leikkaushoitoon tai sairauden hoitoon.
Tietoa reseptilääkkeiden ostamisesta toisen EU-maan apteekista.