Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli14. lokakuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Puheenjohtaja von der Leyenin vierailu syysruskan Helsingissä

Lisää syysterveisiä komission Suomen-edustustolta!Malminkadun sisäpihan koivun kellertyviä lehtiä emme ole ehtineet toimistolla ihastelemaan viime viikkoina paljoakaan, sillä alkusyksyn kalenterin täytti paljolti komission puheenjohtaja Ursula von...

Vierailun järjestelyjen saumattomasti sujunut yhteistyö komission ja valtioneuvoston välillä kuvasti instituutiomme ja Suomen läheisiä suhteita käytännön tasolla. Haluamme lähettää kiitokset kaikille kollegoillemme, jotka olivat vierailun järjestelyissä mukana. Myös korkealla tasolla vierailu oli merkittävä ja saavutti sille asetetut tavoitteensa. Pääministeri Sanna Marinin tapaamisen yhteydessä von der Leyen vahvisti, että komissio hyväksyy Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman. Puheenjohtaja myös totesi, että Suomi on mallioppilas paketin rahoituksen kohdistamisessa vihreään siirtymään ja digitaaliseen muutokseen.

Sanna Marin ja Ursula von der Leyen saivat tutustua Kesärannan tapaamisensa jälkeen Espoossa VTT:n tiloihin sekä kurkistaa Suomen ensimmäisen kvanttitietokoneen saloihin. Vierailu VTT:llä symbolisoi sitä, että komissio ja Suomi ajattelevat yhtenevästi tämän vuosisadan teknologioiden kehityksen olevan ensisijaista Euroopan tulevaisuuden kilpailukyvyn turvaamiseksi. Suomen maine teknologisen innovoinnin kärkimaana on EU:ssa vahva.

Teknologian lisäksi olennainen yhteinen prioriteetti on tietenkin ilmastopolitiikka, jossa Suomen suunnitelma käyttää jopa puolet määrärahoista ilmastotavoitteita tukeviin toimenpiteisiin on puheenjohtajan sanojen mukaan esimerkillistä. Komission ja Suomen tavoitteet ovat varsin yhtenevät – se päällimmäinen tunne vierailusta jäi käteen, ja yhteisen suunnan tunne on tärkeää päivittäisessä työssä!

Komission arvion Suomen elpymis-ja palautumissuunnitelmasta voit lukea tästä: https://ec.europa.eu/finland/news/rff_211004_fi

Työ yhteisiin ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi on meidän Suomen-edustustomme arkea nyt syksyllä muutenkin täyttävä teema. Ilahduttavasti olemme päässeet järjestämään jälleen Malminkadun Eurooppasalissa paikan päällä tapahtumia, mistä esimerkkinä hiljattain järjestämämme paneelikeskustelu luonnon monimuotoisuudesta EU:n alueella ( https://ec.europa.eu/finland/events/biodiversity_210921_fi ). Pysykäähän siis syksyn edetessä kuulolla edustuston järjestämistä tapahtumista – nyt, kun niitä toivottavasti yhä enemmän voimme järjestää vanhaan malliin yleisön kera!

Tiedot

Julkaisupäivä
14. lokakuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto