Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli20. toukokuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Suomalainen Michaela Moua EU:n ensimmäiseksi rasismintorjunnan koordinaattoriksi

Komissio on nimittänyt EU:n ensimmäiseksi rasismintorjunnan koordinaattoriksi suomalaisen Michaela Mouan. Nimitys oli yksi EU:n rasismintorjunnan toimintasuunnitelmaan sisältyvistä keskeisistä toimista.

Koordinaattorin tehtävänä on pitää tiiviisti yhteyttä rodulliseen tai etniseen vähemmistöön kuuluviin henkilöihin ja välittää heidän huolenaiheensa komissiolle. Tehtävässään Michaela Moua toimii vuorovaikutuksessa jäsenmaiden, Euroopan parlamentin, kansalaisyhteiskunnan ja tiedemaailman kanssa. Lisäksi Moua toimii yhteistyössä komission yksiköiden kanssa rasismia ehkäisevän ja torjuvan komission toimintapolitiikan täytäntöön panemiseksi. Moua on opiskellut kansainvälistä politiikkaa ja tehnyt työuransa Suomessa useissa eri kansalaisjärjestöissä, joiden toiminta liittyy rasismin ja syrjinnän torjuntaan. Viime vuodet Moua on työskennellyt oikeusministeriössä. EU:n rasismintorjunnan toimintasuunnitelmaan voi tutustua alla olevasta linkistä.

Lue lisää: https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/a_union_of_equality_eu_action_plan_against_racism_2020_-2025_fi.pdf

Tiedot

Julkaisupäivä
20. toukokuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto