Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli22. lokakuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Suomalainen MetGen voitti vuoden 2021 innovointipalkinnon

Euroopan komissio on palkinnut lupaavimpia innovaatioita, jotka ovat syntyneet EU:n rahoittamissa tutkimus- ja innovointihankkeissa. Pääpalkinnon voitti kaarinalainen MetGen Oy. Palkinto myönnettiin yrityksen käänteentekevästä biopohjaisesta...

MetGen Oy:n kehittämä kuitupohjaisissa pakkauksissa käytettävä biopohjainen lisäaine parantaa pakkausten lujuutta ja kosteudenkestävyyttä. Koska pahvissa ei ole petrokemian ainesosia, voidaan myös varmistaa, että pahvia on helpompi kierrättää ja sitä päätyy vähemmän kaatopaikoille.

Vuoden 2021 innovointitutkapalkinnon voittaja MetGen Oy on saanut EU:n Horisontti 2020 -ohjelmasta 13,3 miljoonaa euroa rahoitusta innovatiivisten käytännön ratkaisujen kehittämiseen pakkausteollisuuden haasteisiin.

Innovointitutka-aloitteen vuotuisessa tapahtumassa 21. lokakuuta 12 finalistia eri puolilta Eurooppaa esitti sijoittajista ja yrittäjistä koostuvalle valintalautakunnalle suunnitelmansa päästä markkinoille EU:n tukemilla uraauurtavilla innovaatioillaan.

Innovointitutka on Euroopan komission aloite, jonka tarkoituksena on helpottaa innovaatioiden löytämistä EU:n rahoittamista tutkimus- ja innovointihankkeista. EU myöntää rahoitusta Horisontti 2020- ja Horisontti Eurooppa -ohjelmistaan, jotka ovat maailman suurimpia julkista rahoitusta saavia tutkimusohjelmia.

Lisätietoa: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/winners-eus-2021-innovation-radar-prize-announced

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
puh. 040 535 5979
pia [dot] siitonenatec [dot] europa [dot] eu (pia[dot]siitonen[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedot

Julkaisupäivä
22. lokakuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto