Gå direkt till innehållet
Representationen i Finland
Nyhetsartikel22 oktober 2021Representationen i FinlandLästid: 1 min

Det finländska företaget MetGen tilldelas EU-kommissionens innovationspris 2021

EU-kommissionen delar ut priser till de mest lovande europeiska innovationer som har sett dagens ljus tack vare EU-finansierade forsknings- och innovationsprojekt. Det finländska företaget MetGen Ab från S:t Karins tilldelas huvudpriset för sin...

MetGen Ab har tagit fram en hållbar biobaserad tillsats för fiberbaserade förpackningar som gör dem starkare och mer fukttåliga. Förpackningarna är dessutom lättare att återvinna och en mindre del av dem deponeras som avfall tack vare att de inte innehåller några petrokemiska material.

Vinnaren av EU-kommissionens innovationspris 2021, MetGen Ab, har tagit fram sin banbrytande innovation med hjälp av 13,3 miljoner i EU-finansiering inom ramen för EU:s Horisont 2020-program.

Under innovationsradarns årliga evenemang, som hölls den 21 oktober, presenterade tolv finalister från hela Europa sina planer för att få ut sina banbrytande och EU-finansierade innovationer på marknaden för en jury bestående av investerare och entreprenörer.

Innovationsradarn är ett initiativ av EU-kommissionen. Syftet är att göra det lättare att upptäcka innovationer som genereras genom EU-finansierade forsknings- och innovationsprojekt. EU-finansieringen kommer från Horisont 2020 och Horisont Europa, världens största offentligt finansierade forskningsprogram.

Läs mer: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/winners-eus-2021-innovation-radar-prize-announced

Europeiska kommissionens representation i Finland

Informationschef
Pia Siitonen
tfn 040 535 5979
pia [dot] siitonenatec [dot] europa [dot] eu (pia[dot]siitonen[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Följ oss på Twitter @eukomissio

Översikt

Publiceringsdatum
22 oktober 2021
Upphovsman
Representationen i Finland