Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli29. huhtikuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Kysyttävää EU-asioista?

Haluaisitko osallistua keskusteluun EU:n tulevaisuudesta? Haluaisitko osallistua Eurooppa-päivän hulinoihin tai onko sinulla kysyttävää EU-asioista? Nyt siihen avautuu loistava mahdollisuus eri puolilla maata. EU:ssa aloittaa 1. toukokuuta 2021 uusi...

Tarkemmat toimipisteiden yhteystiedot löydät täältä: https://ec.europa.eu/finland/services/contact-points_fi . Pisteet järjestävät alueillaan tapahtumia, vierailevat kouluissa ja oppilaitoksissa, jakavat materiaalia ja osallistuvat EU-keskusteluihin sekä välittävät ruohonjuuritason viestejä komissiolle. Lisäksi ne tiedottavat komission ja parlamentin poliittisista painopisteistä alueillaan.

Kuka tätä palvelua tarjoaa?

Suomessa pisteitä isännöi viisi maakuntaliittoa ja kolme Leader-ryhmää. Suurin osa pisteistä on ollut mukana jo nykyisellä kaudella, joten työ on entuudestaan tuttua. Joukkoon mahtuu myös yksi uusi piste – toivotamme Etelä-Savon lämpimästi tervetulleeksi mukaan. Esittelemme toukokuussa edustuston sosiaalisen median kanavilla henkilöt työn takana. Seuraa siis edustuston tilejä!

Koronapandemia on kurittanut meitä kaikkia monella tapaa. Nykyinen verkosto ei varmastikaan pääse aloittamaan toimintaa fyysisillä tapahtumilla vaan ennemminkin virtuaalisilla. Mutta optimistisina näemme, että valoa on tunnelin päässä. Pääsette varmasti tapaamaan tiedottajia ihan fyysisestikin jossakin vaiheessa: tapahtumissa, seminaareissa, toreilla tai vaikkapa jossakin kulttuuritapahtumassa. Ja tietysti aina voi soittaa tai laittaa sähköpostia.

Nykyisen Europe Direct -tiedotusverkoston toimikausi päättyy 30. huhtikuuta 2021. Euroopan komissio haki ehdotuspyyntömenettelyllä organisaatioita isännöimään EU:n Europe Direct ‑pisteitä ajalle 1.5.2021–31.12.2025. Sen tuloksena EU:n alueella on nyt 424 Europe Direct ‑pistettä.

Edustustolle nämä kumppanit ovat todella tärkeitä, ja yhteistyö on tiivistä molempiin suuntiin. Myös yhteistyö Europe Direct -pisteiden ja alueen muiden toimijoiden välillä on tiivistä. Lisäksi Euroopan laajuinen verkosto tekee myös keskenään yhteistyötä. Heidän työtään arvostetaan Brysselin kabineteissa asti.

Verkoston työtä edustustossa kipparoi Susanna Wasenius. Häneltä voi rohkeasti kysellä lisätietoja.

Me kaikki täällä edustustossa odotamme innolla yhteistyötä uuden Europe Direct -verkoston kanssa.

Lämpimästi tervetuloa kaikille ja tsemppiä uusiin haasteisiin.

Maria Kokkonen, Edustuston vt. päällikkö

Ismo Ulvila, Kansalaisviestinnän päällikkö

Susanna Wasenius, Viestintäassistentti

Tiedot

Julkaisupäivä
29. huhtikuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto