Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli22. syyskuuta 2020Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Komissio haluaa Euroopan ilmatilaan toimivampia lentoreittejä

Komissio ehdottaa tänään yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan sääntelykehyksen parantamista. Tavoitteena on nykyaikaistaa Euroopan ilmatilan hallintaa ja luoda kestävämpiä ja toimivampia lentoreittejä. Tämä voi vähentää lentoliikenteen päästöjä jopa...

Euroopan vihreän kehityksen ohjelma ja uusi teknologia, kuten miehittämättömien ilma-alusten lisääntyvä käyttö, ovat tuoneet digitalisaation ja hiilestä irtautumisen EU:n ilmailupolitiikan keskiöön. Päästöjen vähentäminen on kuitenkin edelleen suuri haaste ilmailulle.

”Lentokoneet joutuvat joskus sukkuloimaan ilmatilan eri lohkojen välillä, ja se aiheuttaa viivästystä ja lisää polttoaineen kulutusta”, totesi liikenneasioista vastaava komissaari Adina Vălean. ”Tehokas ilmaliikenteen hallintajärjestelmä tarkoittaa suorempia reittejä ja pienempää energiankulutusta, mikä puolestaan vähentää päästöjä ja alentaa lentoyhtiöiden kustannuksia. Ehdotetuilla uusilla säännöillä autetaan Euroopan ilmailusektoria edistymään vihreässä ja digitaalisessa siirtymässä.”

Komissio ehdottaa muun muassa, että eurooppalaista ilmaliikenteen hallintaverkkoa ja verkon hallintaa parannettaisiin ruuhkien ja epäoptimaalisten lentoreittien välttämiseksi.

Yhtenä komission ehdotukseen sisältyvänä toimena on myös ilmaliikenteen hallinnan parantamiseksi tarvittavien datapalvelujen markkinoiden kehittäminen.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_20_1708

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
22. syyskuuta 2020
Laatija
Suomen-edustusto