Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lehdistötiedote1. syyskuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

​​​​​​​Henkilöstövaihdoksia Euroopan komission Suomen-edustustossa

Voimatalo

Euroopan komission Suomen-edustustossa tapahtuu henkilöstövaihdoksia torstaina 1. syyskuuta 2022. Edustuston päällikkönä aloittaa Maria Blässar.

Edustuston päällikkönä aloittava Maria Blässar on työskennellyt EU:n ja EFTAn toimielimissä ja Suomen valtionhallinnossa yli 25 vuotta, joista yli 10 vuotta komission edustustoissa Helsingissä ja Tukholmassa. Hän palaa Suomeen komission Ruotsin-edustuston lehdistö- ja mediatiimin päällikön paikalta. Tätä ennen hän on toiminut Helsingissä virkaatekevänä edustuston päällikkönä, edustuston apulaispäällikkönä ja poliittisen raportoinnin tiimin päällikkönä.

Edustuston mediatiimin päällikkönä aloittaa Ismo Ulvila. Hän on työskennellyt edustustossa kansalaisviestinnän tiimin päällikkönä helmikuusta 2021. Ennen edustustoon tuloaan Ulvila työskenteli lähes 10 vuotta EU:n päästökaupan ja kansainvälisten ilmastoneuvotteluiden parissa komission ilmastotoimien pääosastolla. Sitä ennen hän työskenteli EU:n ulkosuhdehallinnossa.

Edustuston kansalaisviestinnän päällikkönä aloittaa Kati Laitinen. Laitinen on tehnyt pitkän uran Luxemburgissa komission käännöstoimen pääosastossa, jossa hän aloitti kääntäjänä vuonna 1997. Viime vuodet hän on työskennellyt yksikönpäällikkönä ja suomen käännösosaston virkaatekevänä osastopäällikkönä.

Edustuston toisena talouspoliittisena asiantuntijana aloitti 1. elokuuta 2022 Liina Munari. Ennen Suomeen tuloaan hän työskenteli muun muassa apulaisyksikönpäällikkönä komission viestintäverkkojen, sisältöjen ja teknologian pääosastossa. Aiemmin hän on työskennellyt myös Euroopan alueiden komiteassa ja Euroopan parlamentissa.

Edustuston apulaispäällikkönä ja poliittisen raportoinnin tiimin päällikkönä jatkaa Maria Kokkonen. Kokkonen on toiminut myös edustuston virkaatekevänä päällikkönä helmikuusta 2021.

Lisätietoa Maria Blässarin nimityksestä:
https://europa.eu/!hTc8w8

Edustuston henkilöstön yhteystiedot: https://finland.representation.ec.europa.eu/edustusto/henkilokunta_fi

 

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Ismo Ulvila
puh. 050 541 1122
ismo [dot] ulvilaatec [dot] europa [dot] eu (ismo[dot]ulvila[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
puh. 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
1. syyskuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto