Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli30. huhtikuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Europe Direct -verkosto: Tule tapaamaan EU-asioissa, kysy EU:sta tai keskustele EU:n tulevaisuudesta

Uusi Europe Direct -verkosto aloittaa toimintansa 1. toukokuuta 2021, ja kausi jatkuu vuoden 2025 loppuun. Suomessa toimintansa aloittaa yksi uusi Europe Direct -tiedotuspiste, ja seitsemän vanhaa pistettä jatkaa toimintaansa. Verkoston kautta saat...

Paikalliset Europe Direct -pisteet (ED) ovat Euroopan unionin tärkeä vuorovaikutuskanava, jonka kautta saa helposti tietoa Euroopan unionista ja erityisesti EU-kansalaisten oikeuksista ja EU:n toiminnan tavoitteista .

Uudella toimikaudella tiedotuspiste löytyy Suomessa seuraavilta paikkakunnilta: Hamina, Kajaani, Kankaanpää, Kuopio, Mikkeli, Oulu, Seinäjoki ja Valkeakoski.

Europe Direct -pisteissä voi vierailla paikan päällä, mutta ne vastaavat kysymyksiin myös sähköpostitse, puhelimitse tai sosiaalisen median kanavilla. Pisteet ovat mukana järjestämässä paikallisia EU-aiheisia yleisötapahtumia, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja. Ne vauhdittavat erityisesti keskusteluja Euroopan tulevaisuuskonferenssista.

Pisteiden toimenkuvaa ja roolia on modernisoitu edellisestä kaudesta. Niiden tulee edistää aktiivisesti vuorovaikutusta eri toimijoiden välillä ja erilaisilla sosiaalisen median alustoilla.

”Pidän erittäin hyvänä asiana, että pisteet lisäävät toimintaansa muun muassa sosiaalisessa mediassa”, sanoo komission Suomen-edustuston vt. päällikkö Maria Kokkonen.

Europe Direct -pisteet toimivat Euroopan komission, Euroopan parlamentin ja EU:n neuvoston paikallisina yhteyspisteinä ja tekevät yhteistyötä muiden sidosryhmien kanssa.

Ne täydentävät ja tukevat Euroopan komission edustustojen ja Euroopan parlamentin tiedotustoimistojen työtä paikallis- ja aluetasolla.

Euroopan laajuisesti verkostossa on yhteensä yli 400 pistettä.

Suomessa toimivien pisteiden osoitteet ja yhteystiedot:

https://ec.europa.eu/finland/services/contact-points_fi

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
30. huhtikuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto