Gå direkt till innehållet
Europeiska kommissionens logotyp
svenska
Representationen i Finland
Nyhetsartikel30 april 2021Representationen i Finland

Europa direkt nätverket: Delta i EU-evenemang, ställ frågor om EU eller diskutera EU:s framtid

Det nya Europa direkt nätverket inleder sin verksamhet den 1 maj 2021. Perioden löper till slutet av år 2025. I Finland tillkommer ett nytt Europa direkt-kontor under den nya perioden, medan sju tidigare informationskontor fortsätter med sin...

De lokala Europa direkt-kontoren (ED) är en viktig länk till invånarna för Europeiska unionen och möjliggör samverkan. Via dessa informationskontor får invånarna i alla EU-länder lätt information om EU och framför allt om sina rättigheter och EU:s mål med sitt arbete på olika områden.

Under den nya verksamhetsperioden finns det Europa direkt-kontor i Finland på följande orter: Fredrikshamn, Kajana, Kankaanpää, Kuopio, S:t Michel, Uleåborg, Seinäjoki och Valkeakoski.

Du kan fysiskt besöka dessa informationskontor och personalen besvarar även frågor per mejl, per telefon och på sociala medier. Kontoren anordnar bland annat lokala EU-relaterade evenemang, diskussioner och seminarier för allmänheten. De ska framför allt blåsa liv i diskussionerna om framtiden inom ramen för konferensen om Europas framtid.

Europa direkt-kontorens verksamhet och roll har moderniserats sedan förra perioden. De ska på ett aktivt sätt bidra till samverkan mellan olika aktörer och på sociala medier.

− Jag anser att det är mycket bra att informationskontoren utökar sin verksamhet bland annat på sociala medier, säger Maria Kokkonen, tillförordnad chef för EU-kommissionens representation i Finland.

Europa direkt-kontoren utgör lokala knutpunkter för EU-kommissionen, Europaparlamentet och rådet, och de samarbetar med övriga berörda parter. De kompletterar och stöder det arbete som EU-kommissionens representationskontor och Europaparlamentets förbindelsekontor gör på lokal och regional nivå.

I hela EU ingår sammanlagt över 400 Europa direkt-kontor i nätverket.

Här hittar du kontaktuppgifterna till informationskontoren i Finland:

https://ec.europa.eu/finland/services/contact-points_sv

Europeiska kommissionens representation i Finland

Informationschef
Pia Siitonen
tfn (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
piia [dot] siitonenatec [dot] europa [dot] eu (piia[dot]siitonen[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Informatör
Nina Hotti
tfn (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Följ oss på Twitter @eukomissio

Översikt

Publiceringsdatum
30 april 2021
Upphovsman
Representationen i Finland