Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lehdistötiedote7. joulukuuta 2022Suomen-edustusto

​​​​​​​Eurooppalaisen elokuvan viikot viettävät 10-vuotisjuhlaansa!

Eurooppalaisen elokuvan viikot

Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto kutsuvat sinut 9.–18. joulukuuta nauttimaan eri puolilta Eurooppaa tulevista elokuvista.

Vuoden 2022 Eurooppalaisen elokuvan viikkojen teemana on ”Solidaarisuus ja ihmisoikeudet”. Ohjelmassa on yhteensä 23 elokuvaa Euroopan eri maista, myös elokuvaviikkojen kunniavieraana olevasta Ukrainasta. Tarjolla on silmät avaavia dokumentteja ja sydäntäsärkevää draamaa, ja monet esitettävistä elokuvista ovat tulosta useiden maiden välisestä yhteistyöstä. Useat tämänvuotiseen ohjelmistoomme kuuluvat elokuvat ovat saaneet arvostettuja palkintoja omissa maissaan sekä myös kansainvälisesti.

Elokuvaviikot avataan 9.12. klo 17.30. Avajaiselokuvana nähdään klo 18.00 ”Ensilumi” Ensilumi on Hamy Ramezanin ohjaama vuonna 2020 ensi-iltansa saanut elokuva. Mehdipourin perhe on asunut jo muutaman vuoden vastaanottokeskuksessa suomalaisessa pikkukaupungissa. Perhe saa tiedon, että heidän turvapaikkahakemuksensa on hylätty, mutta he katsovat tulevaisuuteen silti positiivisesti. He tekevät viimeisen mahdollisen valituksen päätöksestä ja jatkavat jokapäiväistä elämäänsä karkotusuhasta huolimatta. Perheen poika Ramin aloittaa ensimmäisen vuotensa yläkoulussa ja jokainen hetki on hänelle entistäkin kallisarvoisempi.

Elokuvat esitetään alkukielellä, ja ne on tekstitetty englanniksi.

Näytökset ovat maksuttomia. Elokuvat esitetään Eurooppasalissa (Malminkatu 16, 00100 Helsinki), jossa on tilaa 100 henkilölle.

Koko ohjelma ja lisätietoa elokuvista: https://europa.eu/!XFMKxC

 

Euroopan komission Suomen-edustusto

Eurooppasalin tapahtumakoordinaattori
Jussi Salminen
puh. 040 016 4802
jussi [dot] salminenatext [dot] ec [dot] europa [dot] eu (jussi[dot]salminen[at]ext[dot]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedot

Julkaisupäivä
7. joulukuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto