Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli9. joulukuuta 2020Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Eurooppalainen ilmastosopimusaloite: komissio rohkaisee osallistumaan ilmastotoimiin

Euroopan komissio käynnisti tänään eurooppalaisen ilmastosopimusaloitteen, jolla ihmisiä ja organisaatioita rohkaistaan osallistumaan ilmastotoimiin ja rakentamaan vihreämpää Eurooppaa. Aloite on osa Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa, ja se...

Euroopan vihreän kehityksen ohjelmasta vastaava johtava varapuheenjohtaja Frans Timmermans totesi, että tämä aloite tuo yhteen kaikki ne, jotka haluavat toimia maapallon hyväksi. ”European Climate Pact -aloitteen avulla haluamme auttaa kaikkia Euroopassa toimimaan arjessa ilmaston hyväksi. Aloitteella annetaan kaikille mahdollisuus osallistua vihreään siirtymään ja innostaa muita mukaan. Ilmastonmuutoksen torjunnassa kuka tahansa voi ryhtyä toimiin, ja kaikkien toimilla on väliä.”

Climate Pact -aloitteen tarkoituksena on auttaa levittämään tieteellisesti luotettavaa tietoa ilmastotoimista ja antaa käytännön neuvoja arjen valintoja varten.

Sillä tuetaan paikallisia aloitteita ja kannustetaan yksittäisiä henkilöitä ja yhteisöjä sitoutumaan ilmastotoimiin.

Alkuvaiheessa aloitteessa asetetaan etusijalle toimet, joissa keskitytään muun muassa viheralueisiin, vihreään liikkuvuuteen ja energiatehokkaisiin rakennuksiin.

Komissio käynnistää tänään myös ehdotuspyynnön, jossa ihmisiä ja organisaatioita pyydetään ryhtymään ilmastosopimuksen lähettiläiksi. Ilmastosopimuksen lähettiläät rohkaisevat yhteisöään osallistumaan ilmastotoimiin.

Climate Pact -aloitteen virtuaalinen aloitustapahtuma, johon voi ilmoittautua mukaan, järjestetään 16. joulukuuta. Tapahtumaan osallistuu myös johtava varapuheenjohtaja Frans Timmermans.

Euroopan komissio ilmoitti ensimmäisen kerran European Climate Pact -aloitteesta osana puheenjohtaja von der Leyenin poliittisia suuntaviivoja, jotka julkaistiin heinäkuussa 2019.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_20_2323

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
9. joulukuuta 2020
Laatija
Suomen-edustusto