Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli18. maaliskuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Euroopan komissio käynnisti tänään Euroopan innovaationeuvoston toiminnan

Euroopan komissio käynnisti tänään Euroopan innovaationeuvoston toiminnan. Sen talousarvio on yli 10 miljardia euroa vuosille 2021–2027. Euroopan innovaationeuvostoon sisältyy useita välineitä ja järjestelyjä, joiden kautta se tukee uraauurtavia...

Euroopan innovaationeuvosto (EIC) perustettiin osaksi Horisontti Eurooppa -ohjelmaa, joka on EU:n lippulaivaohjelma tutkimuksen ja innovoinnin tukemiseen vuosina 2021–2027.

Euroopan innovaationeuvoston keskeiset uutuudet

Euroopan innovaationeuvoston Accelerator-välineestä tuetaan pk-yrityksiä, erityisesti startup- ja spinout-yrityksiä, mullistavien innovaatioiden kehittämiseksi ja laajentamiseksi.

EIC:n ohjelmajohtajien ryhmä vastaa visioiden laatimisesta teknologisia ja innovatiivisia läpimurtoja varten (esim. solu- ja geeniterapia, vihreä vety ja aivosairauksien hoitomenetelmät) samoin kuin EIC:n hankekokonaisuuksien hallinnoinnista ja eri tahojen saattamisesta yhteen näiden visioiden toteuttamiseksi.

Uudella EIC:n siirtymärahoitusjärjestelyllä autetaan muuntamaan innovaatioiksi tutkimustuloksia, jotka on saatu EIC:n Pathfinder-hankkeista ja Euroopan tutkimusneuvoston (ERC) rahoittamista hankkeista.

Naispuolisten innovaattoreiden tukemiseksi käynnistetään erityistoimia, muun muassa naisjohtajuuden ohjelma.

Rahoitusmahdollisuudet vuonna 2021

EIC Accelerator -rahoitusta on tarjolla 1 miljardi euroa startup- ja pk-yrityksille vaikutuksiltaan merkittävien innovaatioiden kehittämiseen ja mittakaavasiirtymään. Innovaatioilla on oltava potentiaalia luoda uusia markkinoita tai muokata merkittävästi uudelleen nykyisiä markkinoita.

EIC Pathfinder -osion 300 miljoonaa euroa on tarkoitettu monitieteisille tutkimusryhmille visionääriseen tutkimukseen, joka voi johtaa teknologisiin läpimurtoihin.

EIC Transition -osion rahoituksen avulla tutkimustuloksia voidaan muuntaa innovaatiomahdollisuuksiksi. Tähän on tarjolla 100 miljoonaa euroa.

Euroopan innovaationeuvoston palkinnot

Tänään avataan hakemuksille EU:n naisinnovaattoripalkinto ja Euroopan innovaatiopääkaupunki -palkinto.

Myöhemmin tänä vuonna järjestetään Euroopan sosiaalisen innovoinnin kilpailu sekä avataan hakemuksille Euroopan innovatiivisten hankintojen palkinto.

Lisätietoa rahoituksen hakijoille: Euroopan innovaationeuvoston toiminnasta ja rahoitusmahdollisuuksista järjestetään verkossa tiedotustilaisuus (”Applicants’ day”) 19. maaliskuuta https://ec.europa.eu/info/news/launch-new-european-innovation-council-2021-mar-03_en

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_21_1185

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
pia [dot] siitonenatec [dot] europa [dot] eu (pia[dot]siitonen[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
18. maaliskuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto