Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lisäinformaatio16. syyskuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

EU-syksy pyörähti kunnolla käyntiin!

Syksy pyörähti eilen keskiviikkona kunnolla käyntiin, kun kuulimme vuoden tärkeimmän EU-puheen. Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen piti Euroopan parlamentissa Strasbourgissa vuosittaisen Unionin tila -puheensa, jossa hän linjasi Euroopan...

Pia Siitonen

Puheenjohtaja von der Leyen peräänkuulutti poliittista tahtoa tarvittavien muutosten aikaansaamiseksi. Haasteinamme ovat muun muassa maailmanlaajuisen rokotekattavuuden lisääminen, ilmastonmuutos, digitaalinen siirtymä ja EU:n rooli maailmassa. Puheenjohtaja korosti erityisesti oikeusvaltion merkitystä ja ihmisoikeuksia ja kertoi, että vuosi 2022 on Euroopan nuorten vuosi. Koko puhe löytyy täältä: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/SPEECH_21_4701 .

Myös me edustustossa olemme olleet kiireisiä monin eri tavoin linjapuheeseen liittyen. Helsingin keskustakirjasto Oodissa vierailleet pääsivät eilen kuuntelemaan puhetta suorana lähetyksenä ja keskustelemaan EU:n tulevaisuudesta yhdessä kollegoidemme kanssa. Järjestimme myös toimittajille tarkoitetun taustatilaisuuden linjapuheesta ja unionin tulevista haasteista. Linjapuheeseen liittyvät aiheet ovat esillä pitkin tulevaa vuotta, ja komissio antaa myös vuoden 2022 työohjelmansa lokakuun puolessa välissä. Siinä komissio esittää aikataulun ensi vuoden lainsäädäntöehdotuksilleen.

Euroopan tulevaisuus oli esillä myös tänään, kun eurooppaministeri Tytti Tuppurainen avasi suomalaisministereiden ”Eurooppa olemme me” -kiertueen edustustomme Eurooppasalissa järjestetyssä tapahtumassa. Edustusto oli mukana menossa yhdessä viestintäkumppaneidemme kanssa. Ministerikiertue on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia.

Tiesithän, että keskusteluun yhteisestä tulevaisuudestamme voivat kaikki osallistua. Kerro toiveesi Euroopan tulevaisuudesta!

Lisätietoa löydät täältä:

Eurooppatiedotus: https://eurooppatiedotus.fi/2021/09/01/mista-eu-aiheista-haluat-lisaa-keskustelua/

Euroopan tulevaisuuskonferenssi: https://futureu.europa.eu/?locale=fi

Edustuston tiedotuspäällikkö Pia Siitonen

Tiedot

Julkaisupäivä
16. syyskuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto