Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lisäinformaatio21. syyskuuta 2023Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Edustuston kääntäjät Minna Holmberg ja Terttu Jokela: Eläköön EU:n monikielisyys!

Minna Holmberg ja Terttu Jokela, Euroopan komission Suomen-edustuston kääntäjät

Tiesitkö, että EU:lla on 24 virallista kieltä? Virallisten kielten suuri määrä tekee EU:sta ainutlaatuisen kansainvälisen organisaation, joka vaalii jäsenmaidensa kulttuurista ja kielellistä monimuotoisuutta. EU:n kansalaiset voivat ottaa yhteyttä EU:n toimielimiin millä tahansa EU:n virallisella kielellä ja saada vastauksen samalla kielellä. Toimielimissä on yhteensä noin 4 000 kääntäjää, joiden tehtävänä on kääntää EU-lainsäädäntö ja muut keskeiset asiakirjat kaikille virallisille kielille, jotta kaikilla EU:n kansalaisilla on mahdollisuus tutustua niihin.

Euroopan kielten päivää vietetään vuosittain 26. syyskuuta. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin EU:n monikielisyys sekä kielten oppimisen hyöty ja hauskuus. Euroopan komission Suomen-edustusto järjestää tänäkin vuonna monenlaisia kielten päivän tapahtumia, joista löydät lisätietoa tämän uutiskirjeen tapahtumaosiosta.

Tämä vuosi on nimetty Euroopan osaamisen teemavuodeksi, ja yhdistimme tuon teeman Euroopan kielten päivään sosiaalisen median kampanjassamme, jota voit seurata komission Facebook- ja Instagram-tilillä. Lyhyillä kampanjavideoilla 14 eri ammatteja edustavaa ihmistä kertoo kielitaidon hyödyllisyydestä omasta näkökulmastaan. Kaikki videot löytyvät myös edustuston verkkosivulta; ne julkaistaan siellä sen jälkeen, kun ne on julkaistu sosiaalisessa mediassa.

Mitä hyötyä sinulle on kielitaidosta työssäsi ja arjessasi? Kerro meille somessa!

Tiedot

Julkaisupäivä
21. syyskuuta 2023 (Päivitetty viimeksi: 21. syyskuuta 2023)
Laatija
Suomen-edustusto