Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto

Uutiset ja tapahtumat

Kuntoporraskisassa 2024 selvitetään, missä päin Suomea noustaan ahkerimmin EU:n maaseuturahoitusta saaneita kuntoportaita.
  • Uutisartikkeli

Kuntoporraskisassa 2024 selvitetään, missä päin Suomea noustaan ahkerimmin EU:n maaseuturahoitusta saaneita kuntoportaita. Jokainen nousu lasketaan – kaikkiin kisassa oleviin portaisiin on asennettu mittari, joka laskee portailla tehdyt nousut. Kilpailussa on mukana 17 portaat eri puolelta Suomea.

  • Arvioitu lukuaika: 1 min
Entiset pääministerit Paavo Lipponen ja Jyrki Katainen keskustelivat Eurooppa-päivän tapahtumassa visioistaan Suomesta osana Euroopan unionia. Kuva: Natasha Petrell
  • Uutisartikkeli

Vuoden 2025 alussa tulee kuluneeksi 30 vuotta Suomen liittymisestä Euroopan unioniin. Eurooppa-päivän keskustelutilaisuudessa Helsingin keskustakirjasto Oodissa kaksi entistä pääministeriä arvioi Suomen roolia EU:ssa yhteisen taipaleen aikana sekä unionin tulevaisuutta.

  • Arvioitu lukuaika: 4 min

Internetissä leviää monenlaista tietoa eikä sen todenmukaisuudesta voi aina olla varma. Osa väärästä tiedosta voi johtua väärinkäsityksistä mutta osan takana on järjestelmällistä harhaanjohtamista ja vaikuttamista. Koronaviruspandemia on lisännyt disinformaation määrää verkossa.

Ota yhteyttä Euroopan komission mediapalveluihin Suomessa ja Brysselissä. Osiosta löydät tietoa mediapalveluista, materiaaleista ja akkreditoinneista sekä lehdistötiedotteet.

EU tuottaa paljon erilaisia julkaisuja. EU-julkaisut on verkossa toimiva kirjakauppa ja arkisto. Siitä vastaa EU:n julkaisutoimisto, joka sijaitsee Luxemburgissa.

Edustusto julkaisee pääsääntöisesti viikoittain ilmestyvää uutiskirjettä, joka sisältää tiiviissä ja yleistajuisessa muodossa komission uutisia edeltävältä viikolta. Siinä on myös EU-aiheisia linkkivinkkejä sekä tietoa avoinna olevista työpaikoista ja tulevista tapahtumista.

Mitä edustustossa tapahtuu ja mitkä EU-teemat puhuttavat Suomessa? Henkilökuntamme kirjoittaa kuulumisia - kurkista kulissien taakse!