Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli9. heinäkuuta 2020Suomen-edustusto

Uusissa Eurooppa-yliopistoissa mukana suomalaisia yliopistoja ja ammattikorkeakouluja

Euroopan komissio on tänään julkistanut 24 uutta Eurooppa-yliopistoa. Suomesta niissä ovat mukana Oulun yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Hämeen ammattikorkeakoulu ja Karelia-ammattikorkeakoulu. Erasmus+...

Eurooppa-yliopistot ovat eri puolilla EU:ta sijaitsevien korkeakoulujen kansainvälisiä yhteenliittymiä, jotka toimivat yhdessä opiskelijoiden, opettajien ja yhteiskuntien hyväksi.

Tänään julkistetut uudet 24 Eurooppa-yliopistoa valittiin 62 hakemuksesta, ja niihin kuuluu 165 korkeakoulua 26 EU-maasta ja muista Erasmus+ -ohjelmaan osallistuvista maista.

Eurooppa-yliopistot syventävät laitostensa, opiskelijoidensa ja henkilöstönsä välistä yhteistyötä ja tuovat yhteen verkossa olevia ja fyysisiä resursseja, kursseja, asiantuntemusta, dataa ja infrastruktuuria.

Ensimmäiset 17 Eurooppa-yliopistoa valittiin jo viime vuonna. Suomesta näihin yhteenliittymiin ovat kuuluneet alusta asti Aalto-yliopisto, Tampereen yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Jyväskylän yliopisto.

Eurooppa-yliopistoihin kuuluu erityyppisiä korkeakouluja, kuten ammattikorkeakouluja, teknisiä yliopistoja ja elokuva- ja media-alan oppilaitoksia sekä yleisiä ja tutkimukseen keskittyviä yliopistoja.

Kukin yhteenliittymä koostuu keskimäärin seitsemästä korkeakoulusta. Jotkin yhteenliittymät ovat laajoja ja kattavat kaikki tieteenalat, kun taas toiset keskittyvät esimerkiksi kestävään kehitykseen, terveyteen ja hyvinvointiin, digitalisaatioon ja tekoälyyn, taiteeseen, tekniikkaan tai avaruuteen.

Ensimmäisille 41 Eurooppa-yliopistolle on myönnetty yhteensä 287 miljoonan euron budjetti. Kukin yhteenliittymä saa Erasmus+ -ohjelmasta enintään 5 miljoonaa euroa ja Horisontti 2020 -ohjelmasta enintään 2 miljoonaa euroa kolmeksi vuodeksi suunnitelmiensa toteuttamista varten.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_20_1264

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
9. heinäkuuta 2020
Laatija
Suomen-edustusto