Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lehdistötiedote13. huhtikuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Teollis- ja tekijänoikeudet: komissio vahvistaa eurooppalaisten käsiteollisuus- ja teollisuustuotteiden suojaa EU:ssa ja sen ulkopuolella

Teollis- ja tekijänoikeudet

Asetusehdotuksella annetaan käsiteollisuus- ja teollisuustuotteiden valmistajille mahdollisuus suojata tuotteensa ja niihin liittyvä perinteinen osaaminen Euroopassa ja sen ulkopuolella.

EU:n suojattua merkintää koskeva asetus helpottaa kuluttajien mahdollisuuksia tunnistaa tuotteiden laatu ja tehdä valistuneempia valintoja. Sen avulla voidaan tukea Euroopan alueita houkuttelemaan osaamista ja työpaikkoja alueelleen ja säilyttämään ne alueellaan. Samalla edistetään alueiden taloudellista kehitystä.

Ehdotuksella varmistettaisiin myös, että perinteiset käsiteollisuus- ja teollisuustuotteet saavat vihdoin saman suojattujen maantieteellisten merkintöjen aseman kuin maataloustuotteet. 

Voimassa olevalla unionin lainsäädännöllä suojataan maataloustuotteiden, elintarvikkeiden ja viinien maantieteellisiä merkintöjä. Tämänpäiväisellä ehdotuksella luotaisiin täydentävä suojajärjestelmä, jolla pyritään varmistamaan korkeatasoinen teollis- ja tekijänoikeuksien suoja. Uusi järjestelmä tarjoaa samantasoisen suojan mutta ottaa huomioon käsiteollisuus- ja teollisuustuotteiden erilaisen luonteen.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_22_2406

 

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
puh. 040 535 5979
pia [dot] siitonenatec [dot] europa [dot] eu (pia[dot]siitonen[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
puh. 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
13. huhtikuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto