Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli5. huhtikuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Stand Up For Ukraine – Ukrainan sisällä siirtymään joutuneiden ja ulkomaille paenneiden hyväksi järjestettävä maailmanlaajuinen varainkeruutapahtuma Varsovassa

Stand up for Ukraine

Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyksen vuoksi Ukrainassa on jo 6,5 miljoonaa maan sisäistä pakolaista. Euroopan unioniin on paennut maasta yli 3,8 miljoonaa henkilöä, ja Puolassa on nyt yli 2,5 miljoonaa pakolaista. Siitä on muodostunut merkittävä humanitaarisen avun keskittymä, jonka kautta toimitetaan Ukrainaan apua kaikkialta Euroopasta.

Varsovassa järjestetään 9. huhtikuuta Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja Kanadan pääministerin Justin Trudeaun johtama Stand Up For Ukraine -varainkeruutapahtuma. Tapahtumapaikaksi on valittu Varsova, koska Puolalla on keskeinen rooli Ukrainaan kohdistuvaa hyökkäystä paenneiden tukemisessa. Puolan presidentti Andrzej Duda on puheenjohtaja von der Leyenin kanssa tilaisuudessa paikan päällä, ja pääministeri Trudeau osallistuu etäyhteyden välityksellä.

Varainkeruutapahtuma päättää laajemman sosiaalisessa mediassa toteutettavan kampanjan, jonka Euroopan komissio ja Kanadan hallitus käynnistivät 26. maaliskuuta yhteistyössä kansainvälisen Global Citizen -järjestön kanssa. Se toteutetaan vastauksena Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin esittämään tukipyyntöön.

Stand Up For Ukraine -kampanjalla kannustetaan hallituksia, instituutioita, taiteilijoita, yrityksiä ja yksityishenkilöitä mukaan keräämään varoja ja muun tyyppistä tukea Ukrainan sisällä siirtymään joutuneiden ja ulkomaille paenneiden tarpeisiin. Kampanjaan on jo liittynyt artisteja eri puolilta maailmaa.

Lisätietoa kampanjan sivulla: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/stronger-europe-world/eu-solidarity-ukraine/stand-ukraine-global-campaign-mobilise-support-refugees_fi

Tiedot

Julkaisupäivä
5. huhtikuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto