Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli26. marraskuuta 2020Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Nuorten Suomen Vaikuta! -kampanja sai nuoret mukaan vaikuttamaan

Vaikuta! -teemapäivä on yhdessä nuorten kanssa kehitetty pelillisiä menetelmiä hyödyntävä tapahtumakonsepti, jonka tarkoituksena on innostaa ja kannustaa nuoria vaikuttamaan sekä vahvistaa nuorten yhteiskunnallista osallistumista.

Se mahdollistaa nuorten kuuntelemisen ajankohtaisissa kunnan tai maakunnan asioissa, ja sen yhteydessä on helppo kerätä nuorten ajatuksia ja ideoita esimerkiksi päätöksenteon tai kehittämistyön tueksi. Nuorten Suomi ry:n kehittämä Vaikuta! -teemapäivä sisältää tilaisuuskohtaisesti räätälöidyn seppo.io-oppimisalustalla pelattavan Vaikuta-pelin. Peli toimii opaskarttana ja johdattaa pelaajat kertomaan oikeille päättäjille mielipiteensä tai laatimaan kannanottoja. Nuorten Suomi -yhdistys lähti Vaikuta-pelin kanssa koulukiertueelle nuorisoalan Erasmus+ -rahoituksella ja tavoitti Vaikuta! -kampanjansa aikana yli 900 nuorta 10 paikkakunnalla ympäri Keski-Suomea.

Lue lisää: https://www.oph.fi/fi/uutiset/2020/nuorten-suomen-vaikuta-kampanja-purki-muurin-nuorten-ja-vaikutusmahdollisuuksien

Tiedot

Julkaisupäivä
26. marraskuuta 2020
Laatija
Suomen-edustusto