Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lehdistötiedote19. syyskuuta 2023Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

NextGenerationEU: Elpymis- ja palautumistukivälineen täytäntöönpano on hyvässä vauhdissa

NextGenerationEU

Komissio on tänään hyväksynyt toisen vuosittaisen raporttinsa elpymis- ja palautumistukivälineen täytäntöönpanosta. Elpymis- ja palautumistukiväline, jonka avulla tuetaan uudistuksia ja investointeja 800 miljardilla eurolla, on keskeinen osa NextGenerationEU-välinettä.

Raportista käy ilmi, miten elpymis- ja palautumistukivälineen avulla on edistytty EU-maiden taloudellisen ja sosiaalisen palautumiskyvyn parantamisessa ja REPowerEU-suunnitelman toteuttamisessa. Suunnitelmalla EU on vastannut niihin vaikeuksiin ja energiamarkkinoiden maailmanlaajuisiin häiriöihin, jotka Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut.

Raportissa korostetaan elpymis- ja palautumistukivälineen etuja ainutlaatuisena tulosperusteisena välineenä, jolla asetetaan EU-varojen maksamisen edellytykseksi sovittujen tavoitteiden saavuttaminen. Tavoitteet ovat yhteydessä EU-maiden erityishaasteisiin ja EU:n painopisteisiin.

Raportista käy myös ilmi, että avoimuuden ja EU:n taloudellisten etujen suojaamisen suhteen on edistytty merkittävästi. EU-maat ja kaikki asiaankuuluvat osapuolet sekä Euroopan parlamentti ja neuvosto ovat tehneet tiivistä yhteistyötä näiden tulosten saavuttamiseksi.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/IP_23_4506        

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Ismo Ulvila
puh. 050 541 1122
ismo [dot] ulvilaatec [dot] europa [dot] eu (ismo[dot]ulvila[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
puh. 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa X:ssä / Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
19. syyskuuta 2023
Laatija
Suomen-edustusto