Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli9. syyskuuta 2020Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Lämpimästä kesästä kohti kuumaa syksyä

Kesä ja kesälomat olivat tervetullut breikki pitkän ja ahdistavan koronakevään jälkeen. Valitettavasti vaan tartunnat ovat lähteneet uudelleen nousuun eri puolilla Eurooppaa elokuusta alkaen ja julkisessa keskustelussa arvuutellaan nyt sitä, millä...

Suomi ja suomalaiset ovat toistaiseksi onnistuneet paremmin kuin monet muut koronan vastaisessa taistelussa. Tätä taistelua ei kuitenkaan kukaan voi voittaa yksinään, vaikka jotkut niin näyttävät uskovan tai ainakin toivovan. Suomen avoin talous ja yhteiskunta eivät kestä kovin kauan, jos pistämme rajat kiinni ja yritämme pelastaa vain itse itsemme. Suomen on osallistuttava aktiivisesti Euroopan ja koko maailman pelastamiseen – on sitten kyse rokotteen ja tehokkaiden hoitomuotojen kehittämisestä tai Euroopan talouden selviämisestä ja elpymisestä tai kaikkein heikoimmassa asemassa olevien kehitysmaiden auttamisesta esimerkiksi Afrikassa.

Ensi viikolla komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pitää EU :n tilaa käsittelevän linjapuheen Euroopan parlamentissa. Tietämättä etukäteen lainkaan, mitä hän tulee sanomaan, uskallan veikata, että keskeisiä teemoja hänen puheessaan tulevat olemaan EU-maiden tiiviimpi yhteistyö ja keskinäinen solidaarisuus – ei vain koronakriisin voittamiseksi vaan myös ilmastokriisin välttämiseksi ja Euroopan taloudellisen kilpailukyvyn vahvistamiseksi entistä haastavammassa globaalissa toimintaympäristössä. EU-maat ovat paljon vahvempia ja vaikuttavampia yhdessä kuin erikseen - myös koronan nujertamisessa!

Tiedot

Julkaisupäivä
9. syyskuuta 2020
Laatija
Suomen-edustusto