Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli11. toukokuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Komissio myönsi Euroopan kulttuuriperintötunnuksen 12 historialliselle kohteelle eri puolilla Eurooppaa – tunnuksen sai myös Seminaarinmäen kampus

Euroopan kulttuuriperintötunnus

Komissio on myöntänyt Euroopan kulttuuriperintötunnuksen kahdelletoista kohteelle, joilla on ollut merkittävä rooli Euroopan historiassa ja kulttuurissa. Kulttuuriperintötunnuksen sai myös Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampus. Se edustaa Suomen koulutusjärjestelmää ja laadukasta opettajankoulutusta, joilla edistetään kaikkien ihmisten tasa-arvoa. Paikalla sijaitsi alun perin vuonna 1863 perustettu ensimmäinen suomenkielinen opettajaseminaari, joka 1900-luvulla muuttui monitieteiseksi Jyväskylän yliopistoksi.

Kulttuuriperintökohteilla edistetään symbolisia eurooppalaisia arvoja ja tehdään tunnetuksi kohteiden merkitystä Euroopan historiassa ja kulttuurissa. Lisäksi kulttuuriperintökohteet tarjoavat arvokasta koulutustoimintaa, erityisesti nuorille.

Riippumattomista asiantuntijoista koostuva paneeli myönsi tämänvuotiset kulttuuriperintötunnukset mukana olleiden EU-maiden ennakolta valitsemien 21 kohteen joukosta. Euroopan kulttuuriperintötunnuksen saaneita kohteita on nyt yhteensä 60.

Museovirasto koordinoi tunnuksen käyttöä ja hakuprosessia yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa.

Lue lisää: https://culture.ec.europa.eu/news/commission-announces-12-new-european-heritage-label-sites

Tiedot

Julkaisupäivä
11. toukokuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto