Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lehdistötiedote4. syyskuuta 2023Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Komissio kerää tietoja susien suojelun tason uudelleentarkastelua varten

Sudet

Suden palauttaminen EU:n alueille, joilta se on ollut pitkään poissa, aiheuttaa yhä enemmän konflikteja paikallisten viljelijöiden ja metsästäjien yhteisöjen kanssa. Tämä koskee erityisesti alueita, joilla karjaan kohdistuvien hyökkäysten ehkäisemiseen liittyviä toimenpiteitä ei ole pantu laajasti täytäntöön.

Komissio käynnistää tänään uusia toimia vastatakseen susien palauttamiseen liittyviin haasteisiin.

Komissio pyytää paikallisyhteisöjä, tutkijoita ja kaikkia asiasta kiinnostuneita toimittamaan susikantaa ja sen vaikutuksia koskevat ajantasaiset tiedot 22. syyskuuta 2023 mennessä. Tiedot pyydetään toimittamaan sähköpostiosoitteeseen EC-WOLF-DATA-COLLECTIONatec [dot] europa [dot] eu (EC-WOLF-DATA-COLLECTION[at]ec[dot]europa[dot]eu)  

Komissio päättää kerättyjen tietojen perusteella, antaako se ehdotuksen, jolla tarvittaessa muutetaan suden suojelun tasoa EU:ssa ja päivitetään oikeudellista kehystä joustavuuden lisäämiseksi lajin tilanteen kehityksen perusteella.

Tämä täydentää paikallisilla ja kansallisilla viranomaisilla nykyisen EU-lainsäädännön mukaisesti olevia mahdollisuuksia toimien toteuttamiseen sekä merkittävää EU-rahoitusta näille toimenpiteille.

Useimpiin Euroopan susikantoihin sovelletaan luontodirektiivin perusteella tiukkaa suojelua, johon liittyy poikkeusmahdollisuuksia.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/IP_23_4330

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Ismo Ulvila
puh. 050 541 1122
ismo [dot] ulvilaatec [dot] europa [dot] eu (ismo[dot]ulvila[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
puh. 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
4. syyskuuta 2023
Laatija
Suomen-edustusto