Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli6. toukokuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Komissio ehdottaa yhteensä 6,8 miljoonan euron tukea Finnairin ja KLM:n irtisanomille 1 700 työntekijälle

Euroopan komissio ehdottaa tänään tukea 500:lle Finnairin entiselle työntekijälle Suomessa ja 1 200:lle KLM:n entiselle työntekijälle Alankomaissa. He menettivät työpaikkansa koronaviruskriisistä matkustajalentoliikenteelle aiheutuneiden vaikutusten...

Koronaviruskriisin vuoksi irtisanotuille Finnairin ja KLM:n työntekijöille ehdotetaan myönnettävän Euroopan globalisaatiorahastosta (EGR) tukena yhteensä 6,8 miljoonaa euroa.

Finnairin Suomessa irtisanomien työntekijöiden osalta tukitoimenpiteiden arvioidut kokonaiskustannukset ovat 2,9 miljoonaa euroa, josta EGR:n osuus on 1,8 miljoonaa euroa. KLM:n Alankomaissa irtisanomien työntekijöiden osalta tukitoimenpiteiden arvioidut kokonaiskustannukset ovat 8,4 miljoonaa euroa, josta EGR:n osuus on 5 miljoonaa euroa. Suomen viranomaiset rahoittavat jäljellä olevat määrät Finnairin tapauksessa ja KLM:n tapauksessa jäljellä olevat määrät rahoittaa lentoyhtiö.

Rahoitustuella autetaan irtisanottuja löytämään uusia työpaikkoja jatkokoulutuksen kautta tai tuetaan oman yrityksen perustamista.

Koronaviruspandemialla on ollut merkittävä vaikutus ilmailualaan matkustusrajoitusten ja matkustajalentoliikenteen jyrkän vähentymisen vuoksi. Suomi haki erikseen Euroopan globalisaatiorahaston tukea Finnairin irtisanomien työntekijöiden auttamiseksi.

Euroopan globalisaatiorahaston osarahoittamat toimenpiteet vaihtelevat työnhakuneuvonnasta ja ammatillisesta ohjauksesta koulutukseen, työhönottoetuuksiin ja yrityksen perustamiseen annettavaan tukeen. Osallistujat voivat saada lisäkannustimia, kuten matka-, majoitus- ja muuttoavustuksia työnhaun tai koulutuksen aikana aiheutuneiden kustannusten kattamiseksi.

Euroopan parlamentin ja neuvoston on vielä hyväksyttävä komission ehdotukset.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_21_2243

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
puh. 040 535 5979
pia [dot] siitonenatec [dot] europa [dot] eu (pia[dot]siitonen[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
puh. 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
6. toukokuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto