Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli21. maaliskuuta 2024Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Euroopan talous- ja sosiaalikomitean kansalaisyhteiskuntapalkinto Pro Lapinlahti ry:lle ja Lilinkotisäätiölle

EESC_Pro Lapinlahti
Pro Lapinlahti -yhdistys palkittiin 7. maaliskuuta Euroopan talous- ja sosiaalikomitean (ETSK) kansalaisyhteiskuntapalkinnolla

Pro Lapinlahti -yhdistys ja Lilinkotisäätiö palkittiin 7. maaliskuuta Euroopan talous- ja sosiaalikomitean (ETSK) kansalaisyhteiskuntapalkinnolla hankkeista, joilla tuetaan mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä ja autetaan heitä toipumaan. Pro Lapinlahti -yhdistys sai toisen palkinnon sen ylläpitämän Lapinlahden Lähde -yhteisökeskuksen ansiosta. Lilinkotisäätiö sijoittui puolestaan neljänneksi The World of Recovery -pelikokonaisuudellaan. Ensimmäisen palkinnon sai irlantilainen Third Age -hyväntekeväisyysjärjestö, ja kolmas ja viides sija menivät Slovakiassa ja Italiassa toteutetuille hankkeille. Nämä viisi hanketta jakavat 50 000 euron palkinnon. ”Mielenterveyden häiriöt, kuten ahdistus, masennus ja syömishäiriöt, ovat lisääntyneet kaikkialla Euroopassa”, totesi palkinnot ojentanut ETSK:n viestintäasioista vastaava varapuheenjohtaja Aurel Laurențiu Plosceanu. ”Mielenterveyshäiriöt ovat ehkä hiipivä mutta eittämättä valtavan laaja epidemia. Komitea haluaa rikkoa palkinnollaan tämän tabun: mielenterveydestä ja henkisestä hyvinvoinnista pitää puhua. Haluamme myös korostaa työtä, jota kansalaisyhteiskunta tekee henkisen hyvinvoinnin kohentamiseksi.”

Lue lisää: https://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/14th-eesc-civil-society-prize (englanniksi) ja https://www.sttinfo.fi/tiedote/70105388/helsingin-lapinlahden-lahteelle-euroopan-kansalaisyhteiskuntapalkinto?publisherId=1863&lang=fi (suomeksi)

Tiedot

Julkaisupäivä
21. maaliskuuta 2024
Laatija
Suomen-edustusto