Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli26. elokuuta 2020Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 2 min

Euroopan parlamentti ja komissio edistävät EU-keskustelua Turun Eurooppa-foorumissa 27.-28.8.2020

Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman teema on Suomen EU-jäsenyyden 25-vuotisjuhlavuosi. Tänä vuonna Eurooppa-foorumi toteutuu suurelle yleisölle verkon välityksellä. Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ja Euroopan komission Suomen-edustusto...

Nuorten EU-huippukokouksen meppipaneeli - torstai 27.8. klo 9.45-10.30

Euroopan parlamentti on mukana Allianssin järjestämässä nuorten EU-huippukokouksen meppipaneelissa, jossa keskustellaan tavoitteista uuden sukupolven Euroopalle. Keskusteluun osallistuvat Euroopan parlamentin jäsenet Petri Sarvamaa (EPP, kok.),Miapetra Kumpula-Natri (S&D, sd.),Mauri Pekkarinen (Renew, kesk.),Nils Torvalds (Renew, r.) ja Alviina Alametsä (Greens/EFA, vihr.).

Itämeri ja EU:n ilmastopolitiikka - torstai 27.8. klo 11.15-12.00

Keskustelussa puhuttavat tiede, talous ja Euroopan vihreän kehityksen ja mukana on Euroopan komission ilmastotoimien pääosaoston asiantuntija Ismo Ulvila.

EU:n maahanmuuttopolitiikan uudet tuulet? - perjantai 28.8. klo 9.00-9.45

Euroopan parlamentti on mukana Euroopan muuttoliikeverkoston järjestämässä tilaisuudessa, jossa parlamentin jäsenet Nils Torvalds (Renew, r.) ja Heidi Hautala (Greens/EFA, vihr.) keskustelevat asiantuntijoiden kanssa EU:n muuttopolitiikasta.

Suuri komisaarikeskustelu - perjantai 28.8 klo 10.00-10.45

Euroopan komission Suomen-edustuston päällikön Antti Peltomäen johdolla käydään suuri komissaarikeskustelu, jossa ovat mukana nykyinen komissaariJutta Urpilainen ja edeltäjänsä Jyrki Katainen ja Erkki Liikanen. Keskustelussa pohditaan etenkin Suomen 25-vuotista EU-taivalta sekä suunnataan katse myös tulevaisuuteen: millaista Eurooppaa Suomi haluaa?

Komissaari Urpilainen osallistuu myös keskusteluihin ”Seuraavat 25 vuotta EU:ssa” (klo 11-12.00) ja Uuden sukupolven Eurooppa (klo 15.15-16.00).

”Vakautta ja vaurautta – Eurooppa-politiikka osana Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa” –seminaari - perjantai klo 13.15-16.45

Komissaari Urpilainen osallistuu seminaarin eurooppalaista solidaarisuutta käsittelevään osioon (klo 13.30-14.45).

Euroopan komission puolustusteollisuuden ja avaruusasioiden pääosaston johtaja Timo Pesonen ja EU:n sotilasesikunnan päällikkö Esa Pulkkinen osallistuvat seminaarin turvallisuus- ja puolustusyhteistyön tulevaisuutta pohtivaan osioon klo 15.15-16.45.

Ota huomioon koronarajoitukset

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita osallistumaan tapahtumaan paikan päällä ja rajoituksista johtuen ilmoittautumaan ennakkoon: irene [dot] pendolinatturku [dot] fi. Foorumin suunnittelussa ja toteutuksessa noudatetaan valtioneuvoston ohjeita ja osallistujarajoituksia, ja turvalliset etäisyydet sekä hygienia varmistetaan.

Suurelle yleisölle Eurooppa-foorumi toteutetaan rajoitustoimenpiteistä johtuen poikkeuksellisesti verkon välityksellä. Kaikki ohjelma ( www.europeforum.fi/ohjelma) striimataan viime vuosilta tuttuun tapaan verkossa ( www.europeforum.fi/live).

Live-tilaisuuksiin voi lähettää kysymyksiä ja kommentteja Turun Eurooppa-foorumin mobiilisovelluksen ja Twitterin kautta aihetunnisteella #eurooppafoorumi. Keskustelut tallennetaan, ja ne ovat katseltavissa myöhemmin muun muassa YouTubesta .

Yhteystiedot:

Simo Ristolainen
Lehdistötiedottaja, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto
p. 040 351 0264
etunimi [dot] sukunimiateuroparl [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]europarl[dot]europa[dot]eu)

Pia Siitonen
Tiedotuspäällikkö, Euroopan komission Suomen-edustusto
p. 040 535 5979
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Nina Hotti
Tiedottaja, Euroopan komission Suomen-edustusto
p. 050 384 7857
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedot

Julkaisupäivä
26. elokuuta 2020
Laatija
Suomen-edustusto