Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli17. elokuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Euroopan komissio mukana Turun Eurooppa-foorumissa 25.-27.8.

Euroopan komission pääsihteeri Ilze Juhansone sekä kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen osallistuvat Eurooppa-foorumin talouspäivään torstaina 26.8. Perjantaina 27.8. keskustellaan EU:n talouden kaksoissiirtymästä ja...

Torstaina 26.8. klo 8.45 alkavassa Eurooppa, Suomi, elvytys & kasvu covid-19 jälkeen –kokonaisuudessa on klo 9.30-10.00 komissaari Jutta Urpilaisen puheenvuoro ”Mitä on yhdenvertaisuus pandemian jälkeen: talous, ihminen ja ympäristö sekä demokratia?” Klo 11.00 komission pääsihteeri Ilze Juhansone avaa keskustelun Euroopan kilpailukyvystä ja kauppasuhteista muuttuvassa maailmassa. Pääsihteeri Juhansone on mukana myös klo 11.45 alkavassa englanninkielisessä paneelikeskustelussa ”Kilpailukykyä ja kauppaa – Euroopan ja Suomen mahdollisuudet vihreässä siirtymässä”.

Komissaari Urpilainen on torstaina mukana myös klo 15.00-15.45 Ulkopoliittisen instituutin järjestämässä Pandemian opetukset Euroopalle –keskustelussa. Päivän päätteeksi klo 17.00-17.45 hän ja Suomen ensimmäinen komissaari Erkki Liikanen kohtaavat ”Déjà –vu: mikä yhdistää ensimmäisen ja nykyisen suomalaisen komissaarin kausia?” –debatissa.

Perjantaina 27.8. klo 10.00-10.45 Eurooppa-foorumin politiikkapäivässä puhutaan EU:n kaksoissiirtymästä. Miten digitaalinen ja vihreä loikka toteutetaan? Kuinka EU voi globaalisti johtaa esimerkillään ja kuinka kaikki saadaan mukaan? Mikä on EU:n kauppapolitiikan ja kansainvälisten kumppanuuksien rooli? Euroopan parlamentin Suomen-toimiston ja Euroopan komission Suomen-edustuston keskusteluun osallistuvat Euroopan parlamentin jäsenet Sirpa Pietikäinen (EPP, kok.), Miapetra Kumpula-Natri (S&D, sd.), Nils Torvalds (Renew, r.) ja Ville Niinistö (Greens/EFA, vihr.) sekä edustuston kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila. Keskustelun juontaa Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarva.

Koko kolmipäiväisen Eurooppa-foorumin ohjelma löytyy osoitteesta https://europeforum.fi/. Yleisö voi seurata kaikkia keskusteluja verkon välityksellä ja osallistua keskusteluihin lähettämällä kysymyksiä ja kommentteja foorumin virtuaalitapahtuma-alustalla. Keskustelut tallennetaan, ja ne ovat katseltavissa myöhemmin muun muassa YouTubesta.

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. 040 535 5979
pia [dot] siitonenatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu )

Tiedottaja
Nina Hotti
p. 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
17. elokuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto