Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lehdistötiedote6. heinäkuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

EU mukana Porin SuomiAreenassa

SuomiAreena
Copyright SuomiAreena

SuomiAreena järjestetään Porissa 11.–15.7., ja Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto ovat mukana tiistaina 12.7.

Klo 12.00–12.45 Kaupungintalon pihalla (Hallituskatu 12) järjestetään keskustelu ”Nuoret ja vanhat ilmaston puolesta”. Ilmastoisovanhemmat ry:n keskustelussa pohditaan muun muassa onko ilmastohätätilan aika vai vieläkö on varaa antaa muiden tärkeiden asioiden lykätä ilmastotoimia? Miten toteutetaan sukupolvien välinen oikeudenmukaisuus ilmastotoimien väistämättä vaikuttaessa arkeemme? Miten politiikkatason päätökset ja yksilöiden valinnat liittyvät toisiinsa? Paneelissa ovat mukana Ilmastoisovanhemmat ry:n puheenjohtaja ja ympäristötoimittaja Iiris Lappalainen; Porin kaupunginvaltuutettu, Vihreiden nuorten liittohallituksen jäsen Julia Liljegren; päätoimittaja emerita, aktivistimummo Reetta Meriläinen; Ilmastoisovanhemmat ry:n sihteeri, ympäristötieteen dosentti Matti Nummelin sekä edustuston kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila.

Striimi: https://www.mtv.fi/sarja/suomiareena-10003189/nuoret-ja-vanhat-ilmaston-puolesta-1624080

Klo 17.00–17.45 Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto järjestävät MTV-lavalla Kauppatorilla keskustelun ”Miten EU vauhdittaa vihreää siirtymää?” EU:n laajan vihreän kehityksen ohjelman toimeenpano jatkuu. Komissio on muun muassa antanut ehdotuksensa EU:n energiapolitiikan korjaamiseksi (REPowerEU) ja ehdottanut laajoja toimia biodiversiteetin suojelemiseksi ja luonnon ennallistamiseksi. Paneelikeskustelu peilaa näitä ja muita teemoja osana vihreän siirtymän kokonaisuutta. Keskustelemassa ovat Allianssi ry:n nuorten ilmastodelegaatti Maija Kuivalainen, ympäristötieteen dosentti Matti Nummelin, Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen (EPP, kok.) sekä edustuston kansalaisviestinnän päällikkö Ismo Ulvila.

Striimi: https://www.mtv.fi/sarja/suomiareena-10003189/miten-eu-vauhdittaa-vihreaa-siirtymaa-1622933

 

Ohjelmaa voit seurata paikan päällä Porissa ja keskustelut näet myös suorana tai tallenteena MTV Katsomosta (mtv.fi sekä MTV Katsomo -sovellus).

 

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedottaja
Nina Hotti
puh. 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Kansalaisviestinnän päällikkö

Ismo Ulvila

puh. 050 541 1122

ismo [dot] ulvilaatec [dot] europa [dot] eu (ismo[dot]ulvila[at]ec[dot]europa[dot]eu)

 

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto

Niina Saloranta
Lehdistötiedottaja
puh. 040 720 5025
niina [dot] salorantaatep [dot] europa [dot] eu (niina[dot]saloranta[at]ep[dot]europa[dot]eu)

Reeta Niemonen
Lehdistötiedottaja
puh. 040 351 0264
reeta [dot] niemonenatep [dot] europa [dot] eu (reeta[dot]niemonen[at]ep[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @Europarl_FI

Tiedot

Julkaisupäivä
6. heinäkuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto