Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lisäinformaatio23. kesäkuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Edustuston vt. päällikkö Maria Kokkonen: Kohti juhannusta!

Maria Kokkonen

Ennen juhannuksen viettoon lähtöä vielä vähän EU-asiaa!

Venäjän perusteeton ja laiton hyökkäys Ukrainaan mutta myös erilaiset EU:n vihreän kehityksen ohjelmaan liittyvät aloitteet ovat olleet huomion keskipisteessä tänä keväänä.

EU on osoittanut tukeaan Ukrainalle ja Venäjän hyökkäystä pakeneville ihmisille monin tavoin ja asettanut ennennäkemättömiä talouspakotteita. Loppuviikon EU-huippukokouksessa keskustellaan siitä, annetaanko Ukrainalle EU-ehdokasmaan asema. Varsinainen EU-jäsenyys on kaukana, mutta puheenjohtaja von der Leyenin sanoin ”Ukrainan paikka on aikanaan Euroopan unionissa”.

Komission toukokuussa esittämä REPowerEU-suunnitelma vastaa Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan aiheutuneisiin energiaongelmiin, ja samalla se torjuu ilmastokriisiä nopeuttamalla fossiilisista polttoaineista luopumista. Maaliskuussa julkaistiin kunnianhimoinen kiertotalouspaketti, johon sisältyi myös EU:n tekstiilistrategia. Kiertotalouspaketti saa myöhemmin jatkoa, ja silloin tartutaan muun muassa pakkauksiin. Tällä viikolla esiteltiin luonnon ennallistamista tukeva lainsäädäntöehdotus, josta voit lukea lisää uutisosiosta.

Olemme mukana kolmessa kesätapahtumassa: Mikkelin Farmari-messuilla, Porin SuomiAreenassa sekä Turun Eurooppa-foorumissa. Vihreän siirtymän eri osa-alueet sekä EU:n puolustuspolitiikka ovat niissä keskeisiä teemojamme. Lisätietoa näistä löydät tapahtumaosiosta.

Uutiskirje ilmestyy seuraavan kerran syyskuussa. Kesän aikana, ja muutenkin, voit seurata ajankohtaisia asioita sosiaalisen median kanavillamme. Toivotan koko edustuston puolesta uutiskirjeen lukijoille hyvää juhannusta ja aurinkoista kesää! Toivottavasti tapaamme kesän tapahtumissa!

Tiedot

Julkaisupäivä
23. kesäkuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto