Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli23. syyskuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Edustuston tiedotuspäällikkö Pia Siitonen: Kieltenopiskelu kannattaa aina

“On mahtavaa oppia uusia kieliä, koska silloin ymmärtää paremmin toisia ihmisiä ja sen maan kulttuuria. Kielen kautta voi totta kai myös saada uusia ystäviä”. Kysyimme koululaisilta mitä kielitaito heille merkitsee, ja näin vastasi 15-vuotias Minja...

Suomessa kieltenopiskelun suosio on laskenut ja suomalaisten kielitaito on vaarassa jäädä vain englannin kielen varaan. Kuitenkin esimerkiksi työelämässä on tarvetta monipuolisemmalle kielitaidolle. Puhumattakaan siitä, että pystyisimme seuraamaan maailman tapahtumia laajemmin tai vaikka vain matkustaessamme voisimme kommunikoida paikallisten kanssa helpommin. Kielitaito laajentaa omaa maailmankuvaa.

Edustustomme kielenkääntäjät Terttu ja Minna ovat järjestäneet tänä vuonna lukuisia kielten päivän viikon tapahtumia, ja osaa näistä tapahtumista vietetään vielä ensi viikollakin. Oodissa voit käydä katsomassa Peppi-kirjanäyttelyn, osallistua tietovisoihin ja katsoa videolta miesten jalkapallomaajoukkueen kapteenin Tim Sparvin haastattelun, jossa hän kertoo kielten osaamisen merkityksestä. Ensi viikolla järjestetään mm. kaikille avoimet virtuaaliset kielten näytetunnit. Kaikki kielten päivään liittyvät tapahtumat löydät täältä.

Ja lisää koululaisten timanttisia vastauksia kielten oppimisen tärkeydestä voit lukea Facebook-sivultamme (@euroopankomissiosuomessa) ja Instagramista (@eukomissio).

Tiedot

Julkaisupäivä
23. syyskuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto