Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli29. kesäkuuta 2020Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Komissiolta lisää kevennyksiä valtiontukisääntelyyn

Komissio on päättänyt keventää edelleen EU:n valtiontukisääntelyä tilapäisesti. Tarkoituksena on sallia lisätuki mikro-, pien- ja startup-yrityksille sekä kannustaa yksityisiin investointeihin.

Euroopan komissio on muuttanut kolmannen kerran 19. maaliskuuta 2020 hyväksyttyjä tilapäisiä valtiontukipuitteita, jotta EU-maat voisivat tukea laajemmin taloutta koronavirusepidemian aikana.

Tämänpäiväisellä muutoksella laajennetaan tilapäisiä puitteita siten, että EU-maat voivat myöntää niiden nojalla julkista tukea kaikille mikro- ja pienyrityksille, vaikka ne olisivat olleet taloudellisissa vaikeuksissa jo 31. joulukuuta 2019. Tätä ei kuitenkaan sovelleta esimerkiksi silloin, jos yritys on maksukyvyttömyysmenettelyssä.

Tämänpäiväisellä muutoksella myös lisätään tosiasiallisia mahdollisuuksia tukea startup-yrityksiä, joista valtaosa kuuluu mikro- ja pienyritysten ryhmään, erityisesti innovatiivisia yrityksiä, jotka saattavat olla tappiollisia nopean kasvun vaiheessaan ja jotka ovat ratkaisevan tärkeitä unionin talouden elpymisen kannalta.

Komissio mukautti tilapäisten puitteiden tämänpäiväisessä muutoksessa myös pääomitustoimia koskevia edellytyksiä tapauksissa, joissa yksityiset sijoittajat osallistuvat yritysten pääomankorotuksiin yhdessä valtion kanssa.

Tilapäisiä puitteita muutettiin ensimmäisen kerran 3. huhtikuuta 2020. Tuolloin lisättiin mahdollisuuksia antaa valtiontukea koronavirusepidemian torjuntaan liittyvien tuotteiden tutkimukseen, testaukseen ja tuotantoon sekä työpaikkojen suojeluun ja talouden tukemiseen.

Komissio muutti 8. toukokuuta 2020 tilapäisiä valtiontukipuitteita toistamiseen sallimalla yritysten pääomituksen valtion rahoituksella sekä etuoikeudeltaan huonompien valtionlainojen myöntämisen yrityksille.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_20_1221

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
29. kesäkuuta 2020
Laatija
Suomen-edustusto