Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lisäinformaatio2. helmikuuta 2023Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Edustuston tiedotuspäällikkö Ismo Ulvila: Komissio nostaa kestävän teollisuuden arvoketjut vihreän siirtymän keskiöön ja jatkaa vankkaa tukeaan Ukrainalle

Ismo Ulvila

Kuluvalla viikolla komissio tekee historiaa isoja suuntaviivoja määrittelevillä toimillaan kahdella eri tavalla. Eilinen tiedoksianto vihreän kehityksen ohjelman teollisuussuunnitelmaksi on rajapyykki, jonka strategisena tavoitteena on tukea suoraan EU:n ilmastolain mukaista tavoitetta saavuttaa ilmastoneutraalius vuoteen 2050 mennessä. Se antaa yhä selvemmän signaalin kestävien ja vähähiilisten investointien kiihdyttämiseksi EU:ssa: olemalla ensimmäisinä liikkeellä luomme vihreän siirtymän kautta lisää kilpailukykyä ja osaamista varsinkin vähähiilisen teollisuuden tarpeisiin samalla kun geopoliittinen asemamme ja kykymme vastata ulkoisiin uhkiin parantuu. Komissiolta on tulossa paketista ehdotuksia lakialoitteiksi jo maaliskuun puolivälissä.

Tänään suurin osa komissaareista vierailee puheenjohtaja Ursula von der Leyenin johdolla Kiovassa osoittaakseen tukea ja solidaarisuutta ja keskustellakseen politiikan ydinteemoista. Tapaamisessa Ukrainan hallituksen kanssa keskustellaan EU:n ja Ukrainan yhteistyöstä ja tulevasta jälleenrakennuksesta: huomenna ensimmäistä kertaa sotatoimialueella pidettävässä huippukokouksessa EU:n ja Ukrainan välillä asialistalla on muun muassa Ukrainan EU-liittymisprosessi ja EU:n vastaus Venäjän hyökkäyssotaan.

Tiedot

Julkaisupäivä
2. helmikuuta 2023
Laatija
Suomen-edustusto