Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
von der Leyen Commission
Von der Leyenin komission tarina
EU:n ja Ukrainan liput
EU ja sen kansainväliset kumppanit tuomitsevat yhdessä Putinin hyökkäyksen Ukrainaan. Ne tarjoavat suojaa sitä tarvitseville ja apua niille, jotka yrittävät palata turvallisesti kotimaahansa. EU antaa edelleen vahvaa poliittista tukea ja taloudellista ja humanitaarista apua Ukrainalle sekä kohdistaa...
Euroopan elpymissuunnitelma
EU:n pitkän aikavälin talousarvio ja NextGenerationEU (NGEU), elpymisen vauhdittamiseen tarkoitettu väliaikainen rahoitusväline, muodostavat yhdessä suurimman Euroopassa koskaan rahoitetun elvytyspaketin. Covid-19-pandemian jälkeisen Euroopan jälleenrakentamiseen käytetään yhteensä 2,018 biljoonaa...
Energy crisis
Venäjän perusteeton sotilaallinen hyökkäys Ukrainaan ja kaasutoimitusten käyttäminen aseena ovat aiheuttaneet EU:lle ennennäkemättömän energiakriisin. Energian hinnat ovat nousseet jyrkästi, mikä on ajanut eurooppalaisia taloudelliseen ahdinkoon. EU toteuttaa määrätietoisia toimia tilanteen...

Uutiset

Kuntoporraskisassa 2024 selvitetään, missä päin Suomea noustaan ahkerimmin EU:n maaseuturahoitusta saaneita kuntoportaita.
  • Uutisartikkeli

Kuntoporraskisassa 2024 selvitetään, missä päin Suomea noustaan ahkerimmin EU:n maaseuturahoitusta saaneita kuntoportaita. Jokainen nousu lasketaan – kaikkiin kisassa oleviin portaisiin on asennettu mittari, joka laskee portailla tehdyt nousut. Kilpailussa on mukana 17 portaat eri puolelta Suomea.

  • Arvioitu lukuaika: 1 min
Entiset pääministerit Paavo Lipponen ja Jyrki Katainen keskustelivat Eurooppa-päivän tapahtumassa visioistaan Suomesta osana Euroopan unionia. Kuva: Natasha Petrell
  • Uutisartikkeli

Vuoden 2025 alussa tulee kuluneeksi 30 vuotta Suomen liittymisestä Euroopan unioniin. Eurooppa-päivän keskustelutilaisuudessa Helsingin keskustakirjasto Oodissa kaksi entistä pääministeriä arvioi Suomen roolia EU:ssa yhteisen taipaleen aikana sekä unionin tulevaisuutta.

  • Arvioitu lukuaika: 4 min
Map of Finland
Etsitkö tietoa?

Katso lähin EU-yhteyspiste

Ajankohtaista

EU-lippu
Euroopan parlamentin vaalit ovat kesäkuussa 2024. Suomessa varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9. kesäkuuta. Tutustu Euroopan parlamentin vaalisivustoon!
Oppisoppi
Oppisoppi sisältää koululaisille ja nuorille pelejä, kilpailuja, tehtäviä ja muita aineistoja, joista saa helposti tietoa EU:sta. Niitä voi käyttää niin oppitunneilla kuin vapaa-aikanakin. Sivustolla kerrotaan myös opiskelusta ja vapaaehtoistyöstä ulkomailla.

Poimintoja

EU-lippu

Euroopan unionin toimielimet ja virastot tarjoavat kiinnostavia työmahdollisuuksia asiantuntijoille ja ammattilaisille. EU on monipuolinen, haastava ja palkitseva työympäristö sinulle, joka haluat osallistua eurooppalaiseen yhteistyöhön ja rakentaa kansainvälistä uraa.

EU pen and flag

Vaikuta EU:n lainsäädäntöön osallistumalla julkisiin kuulemisiin, osallistu lakiehdotuksen tekemiseen eurooppalaisen kansalaisaloitteen kautta ja ota kantaa Euroopan tulevaisuuteen!

EU-hanke Canemure kokoaa kunnat ja maakunnat käytännön ilmastotyöhön

EU rahoittaa hankkeita ja ohjelmia, jotka perustuvat yhdessä asetettuihin poliittisiin tavoitteisiin. EU-tuella toteutetaan esimerkiksi ympäristöön, tutkimukseen, aluekehitykseen ja sosiaaliasioihin liittyviä hankkeita. Tutustu suomalaisiin EU-rahoitusta saaneisiin hankkeisiin.