Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lisäinformaatio11. huhtikuuta 2024Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Edustuston päällikkö Maria Blässar: Kohti kiireistä EU-vaalikevättä!

EU-vaalit

Olemme jo saaneet nauttia aurinkoisista kevätpäivistä, ja nyt onkin aika virittäytyä kiireiseen EU-vaalikevääseen. Euroopan parlamentin tämän vaalikauden viimeinen täysistunto on parin viikon kuluttua, ja sen jälkeen myös vaalikampanjat alkavat täydellä teholla.

Kesäkuun EU-vaalit ovat erittäin tärkeät, eivät vähiten viime vuosina radikaalisti muuttuneen geopoliittisen tilanteen ja turvallisuustilanteen muutoksen takia. Seuraavalla parlamentin kaudella päätettäneen myös EU:n laajentumisesta. Sisämarkkinat ovat EU:n kovinta ydintä, ja niitä tullaan syventämään ja laajentamaan. Ensi viikon Eurooppa-neuvostossa keskustellaan siitä, kuinka sisämarkkinoita kehitetään vastaamaan tämän päivän geopoliittisiin haasteisiin. On arvioitu, että kilpailukykyyn ja eri riippuvuuksien hallintaan sekä ilmastoon ja digitaalisuuteen keskittyvät asiat korostuvat ensi kaudella. Sisämarkkinoiden uuden lainsäädännön luomisessa Euroopan parlamentti on keskeisessä roolissa.

Tuoreen eurobarometrin mukaan 55 prosenttia suomalaisista äänestää vaaleissa erittäin todennäköisesti ja 26 prosenttia melko todennäköisesti. Tämä lupaa aiempia vaaleja korkeampaa äänestysaktiivisuutta! Toivomme, että äänestäjät kokisivat EU-vaalit tärkeäksi tavaksi vaikuttaa ja että erityisesti nuoret kävisivät äänestämässä – onhan kyse heidän tulevaisuudestaan.

Eurooppasalissa ja myös eri puolilla Suomea järjestetään runsaasti EU-vaalipaneeleita. Erityisen kiinnostava on puolueiden puheenjohtajien EU-vaalitentti, joka järjestetään Eurooppa-päivän tapahtumassa 4. toukokuuta Helsingissä Narinkkatorilla. Olemme mukana myös monissa muissa tapahtumissa jakamassa tietoa EU:sta, vaaleista ja äänestämisen merkityksestä. Tarkemmat tiedot löytyvät tämän uutiskirjeen tapahtumaosiosta ja verkkosivuiltamme. Tervetuloa mukaan keskusteluihin!

Tiedot

Julkaisupäivä
11. huhtikuuta 2024
Laatija
Suomen-edustusto