Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä seloste koskee sisältöä, joka on julkaistu verkkotunnuksella https://finland.representation.ec.europa.eu/index_fi

Tämä seloste ei koske muita sen aliverkkotunnuksella julkaistuja verkkosivustoja tai niiden sisältöä. Jokaisella verkkosivustoilla ja niiden sisällöllä on oma saavutettavuusselosteensa.

Tätä sivustoa hallinnoi viestinnän pääosasto. Sivusto on suunniteltu siten, että mahdollisimman monella olisi tasavertaiset mahdollisuudet käyttää sitä toimintarajoitteista huolimatta.

Tavoitteena on, että käyttäjät voivat

 • esimerkiksi suurentaa 200 %:iin ilman ongelmia
 • navigoida suurimmassa osassa verkkosivustoa pelkkää näppäimistöä käyttäen
 • navigoida suurimmassa osassa verkkosivustoa nykyaikaisella ruudunlukijalla ja puheentunnistusohjelmistolla (tietokoneella tai puhelimella).

Sivusto on suunniteltu siten, että se täyttää verkkosivustojen ja mobiilisovellusten teknisen standardin EN 301 549 V3.2.1 vaatimukset. Se noudattaa tarkasti verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG 2.1) AA-tason kriteereitä.

Vaatimustenmukaisuustilanne

Tämä verkkosivusto täyttää teknisen standardin EN 301 549 V3.2.1 ja verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG 2.1) AA-tason vaatimukset osittain. Lisätietoja aiheesta on kohdassa ”Ei-saavutettava sisältö”.

Verkkosivuston saavutettavuutta on testattu viimeksi 12.12.2023.

Selosteen ajantasaisuus

Tämä seloste on tarkistettu 28.5.2024.

Tarkistus perustuu IAAP:n saavutettavuusasiantuntijoiden suorittamaan tarkasteluun, jossa käytettiin sekä manuaalista että automatisoitua testausta Axe Devtools- ja Lighthouse-välineillä.

Palaute

Voit antaa palautetta Suomen-edustuston verkkosivuston saavutettavuudesta. Jos huomaat puutteita saavutettavuudessa, ota yhteyttä verkkosivuston ylläpitäjään:

 • Puhelin: (+ 358 9) 6226 544
 • Sähköposti: comm-rep-helatec [dot] europa [dot] eu (comm-rep-hel[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Pyrimme vastaamaan palautteeseen 15 työpäivän kuluessa siitä, kun asiasta vastaava yksikkö on vastaanottanut viestin.

Yhteensopivuus selaimien ja avustavan teknologian kanssa

Suomen-edustuston verkkosivusto on suunniteltu siten, että se on yhteensopiva seuraavien yleisimpien avustavien teknologioiden kanssa:

 • Google Chrome -selaimen viimeisin versio
 • yhdessä JAWS:n, NVDA:n, VoiceOverin ja TalkBackin uusimpien versioiden kanssa.

Tekniset ominaisuudet

Suomen-edustuston verkkosivuston saavutettavuus perustuu seuraaviin teknologioihin, joiden avulla voidaan hyödyntää verkkoselaimen ja tietokoneelle mahdollisesti asennettujen avustavien teknologioiden tai lisäosien yhdistelmää:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript.

Ei-saavutettava sisältö

Vaikka Suomen-edustuston verkkosivuston saavutettavuus on pyritty kaikin keinoin varmistamaan, sen saavutettavuudessa on havaittu muutamia puutteita, joita korjataan parhaillaan. Seuraavassa on kuvaus havaituista puutteista ja mahdollisista parannuksista. Ota yhteyttä verkkosivuston ylläpitäjään, jos havaitset jonkin saavutettavuusongelman, jota ei ole seuraavassa luettelossa.

Tiedossa olevat Suomen-edustuston sivuston puutteet:

 • Kaaviot ja kuviot – värien käyttö: Joissakin verkkosivuston kaavioissa ja kuviossa tieto ilmaistaan pelkillä väreillä, mikä voi olla harhaanjohtavaa värisokeille käyttäjille. Kaavioissa, joissa tunnistetekstejä ei ole visuaalisesti assosioitu vastaaviin värillisiin kohtiin, voi napsauttaa selitteissä olevia tunnistetekstejä, jolloin vastaava viiva, pylväs tai osio vuoroin aktivoituu ja deaktivoituu. Tämän avulla käyttäjä pystyy näkemään, mikä tunnisteteksti liittyy mihinkin kaavion osaan. Pyrimme ratkaisemaan ongelman vuoden 2024 aikana.
 • Captcha-varmennuksen liukusäädin: On tärkeää huomata, että liukusäädin ei ole kuurosokeiden käyttäjien saatavilla.
 • Videotekstitykset: Kaikkia videoitamme ei ole tekstitetty. Pyrimme jatkuvasti lisäämään tekstityksiä.
 • Videontoisto – saavutettavuus näppäimistöä käyttämällä: Olemme tietoisia joistakin ongelmista, jotka liittyvät videosoittimen saavutettavuuteen näppäimistöä käyttämällä (kun tekstityskieltä valitaan valikosta, ei kielestä toiseen pääse liikkumaan nuolten avulla, vaan siirtyminen onnistuu vain tab-näppäimen avulla).